Kuran kursu coronavirüs nedeniyle karantinaya alındı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
9 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. KORONAVİRÜS
  6. /
  7. Kuran kursu coronavirüs nedeniyle karantinaya alındı

Kuran kursu coronavirüs nedeniyle karantinaya alındı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Nisan 2021 Salı - 12:21Güncelleme: 20 Nisan 2021 Salı - 12:41
Kuran kursu coronavirüs nedeniyle karantinaya alındı

Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki Şehit Mehmet Ali Doğan Erkek Kuran Kursu, pozitif çıkan coronavirüs vakaları nedeniyle karantinaya alındı.

Pamukkale ilçesinde, 33’ü öğrenci 42 kişinin Şehit Mehmet Ali Doğan Erkek Kuran Kursu, coronavirüs tarama testinde pozitif vakalara rastlanması nedeniyle 3’üncü kez komple karantinaya alındı. İdareyi karantina koşullarını yerine getirmemekle suçlayan veliler, İlçe Müftülüğüne giderek çocuklarını istedi.

İddialara göre, yaşları 11-12 yaşındaki 33 öğrenci ile 9 personelin kaldığı yurtta geçtiğimiz ay coronavirüs testi yapıldı. Toplam 42 kişiye test uygulanırken, 6 öğrencinin test sonuçları pozitif çıktı. 10 günlük karantina bitiminde testleri pozitif çıkan öğrenciler evlerine gönderilirken, tekrar yapılan testlerde bu kez diğer öğrencilerden 6’sında virüse rastlandı.

Kursta geçtiğimiz cuma günü yapılan üçüncü tarama testi sonrası sonuçları negatife dönen 6 öğrenci ailelerine kavuşurken, 2 öğrenciye daha virüs bulaştığı saptandı. Bunun üzerine 21 öğrenci ve 9 görevli üçüncü kez karantinaya alındı.

Yaklaşık bir aydır karantinada bulunan çocuklarını göremeyen bir grup veli, Pamukkale İlçe Müftülüğüne giderek çocuklarını istedi. İlk karantinadan sonra çocuklarına kavuşmayı hayal eden veliler, idareyi gerekli önlemleri almamak ve karantina koşullarını yerine getirmemekle suçladı. İdarenin kendilerini uyarmadığını iddia eden veliler, “Karantinaya giren çocukların pozitif vakalı olanları bile evlerine gönderilmesine rağmen, iki kez testleri negatif çıkan çocukların gönderilmemesine anlam veremiyoruz. Zamanında bize haber verilseydi, evimizde çocuklarımızı karantinaya alırdık” diyerek, duruma tepki gösterdi.

33’ü öğrenci 42 kişinin kaldığı yatılı yurtta karantinanın 3’üncü kez uzatılmasında, karantina kurallarının tam olarak uygulanmamasının neden olduğu öğrenildi. Yurtta ilk tespit edilen pozitif vakaların ardından 6 öğrencinin izole edildiği, ancak diğer öğrencilerin toplu bir şekilde yaşamaya devam ettiği ortaya çıktı. Temaslı oldukları için karantinaya alınan diğer öğrencilerin kendi odalarında izole edilmemesi nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla yurttaki karantinanın öğrenci ve ailelerinin sağlığını korumak için zorunlu olarak uzatıldığı ifade edildi.

DENİZLİ (İHA)