Coronavirüsle ilgili konut siteleri ve pazar yerleriyle ilgili önemli karar – D20Haber
30.04.2024, Salı
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. KORONAVİRÜS
  6. /
  7. Coronavirüsle ilgili konut siteleri ve pazar...

Coronavirüsle ilgili konut siteleri ve pazar yerleriyle ilgili önemli karar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Kasım 2020 Cuma - 17:48Güncelleme: 27 Kasım 2020 Cuma - 18:08
Coronavirüsle ilgili konut siteleri ve pazar yerleriyle ilgili önemli karar

Denizli İl Hıfzıssıha Meclisi, konut siteleri ve pazar yerlerinde coronavirüs uygulamalarıyla ilgili yeni kararlar aldı.

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Ali Fuat Atik başkanlığında olağanüstü toplanarak, coronavirüs salgınıyla ilgili yeni önlemleri görüştü. Toplantıda, coronavirüsle mücadelede toplum sağlığını korumak, salgın riskini en aza indirmek amacıyla evde izolasyonda olan COVID-19 tanılı veya temaslı kişilerin takibi ve evde izolasyon kurallarını ihlal eden kişilerin ivedilikle belirlenmesi için apartman ve site yöneticilerinin gerektiğinde denetim ekiplerine dahil edilmesine, filyasyon ekipleri ile işbirliği içinde koordineli olarak sorumluluk almalarının sağlanmasına karar verildi.

Ayrıca filyasyon ekipleri tarafından apartman/site ve benzeri ortak yaşam alanına sahip konutlarda yaşayan COVID-19 tanılı veya temaslı kişilerin ilk ziyaretleri sırasında apartman/site yöneticisi/yönetim kuruluna sözel bilgi verilmesi kararı alındı.

SERVİS HİZMETİNDE HES KODU SORGULAMASI

Evlere teknik bakım, onarım, tadilat ve benzeri amaçla giden servis görevlilerinin hane halkı için Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden HES kodu sorgulaması yapabilmesine, ev halkı ve ilgili teknik çalışanların karşılıklı HES kodu sorgulaması yapmalarının ve randevu esnasında tarafların bu konuda birbirlerini bilgilendirmelerinin uygun olacağı da kararlaştırıldı.

PAZAR YERLERİNE SORUMLU ATANACAK

Öte yandan, il merkezi ve ilçelerde kurulan tüm pazar yerlerinde “pazar yeri sorumlusu” belirlenmesine, belirlenen sorumlular tarafından görülen aksaklıkların direk ilgili kaymakamlık veya belediyelere bildirilerek ivedilikle müdahale edilmesinin sağlanmasına da karar verildi.