Yerli aşı TURKOVAC, bir kişiye uygulandı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. KORONAVİRÜS
  6. /
  7. Yerli aşı TURKOVAC, bir kişiye uygulandı

Yerli aşı TURKOVAC, bir kişiye uygulandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Ekim 2021 Pazartesi - 17:08Güncelleme: 18 Ekim 2021 Pazartesi - 17:24
Yerli aşı TURKOVAC, bir kişiye uygulandı

Denizli, yerli coronavirüs aşısı TURKOVAC’ın faz-3 çalışmasının uygulandığı 41 merkezden birisi olarak seçildi. Bu aşıyı Denizli’de ilk yaptıran ise, polis memuru 47 yaşındaki Bilal Ceylan oldu.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ve Erciyes Üniversitesi işbirliği ile geliştirilen TURKOVAC’ın faz-3 çalışmaları kapsamında gönüllülere yönelik aşılama başladı. Bu kapsamda polis memuru Bilal Ceylan’a Denizli Devlet Hastanesi’nde gerekli işlemlerin yapılmasının ardından TURKOVAC aşısı uygulandı.

Aşı sonrasını duygularını paylaşan Ceylan, “Ülkemizde yürütülen TURKOVAC faz-3 çalışmasında isteyerek gönüllü oldum. Bugün de aşımı yaptırdım. Yerli aşımız inşallah vatana millete hayırlı olur” ifadelerini kullandı.

Denizli Devlet Hastanesinde TURKOVAC aşı çalışmalarından sorumlu hekim olarak görevlendirilen Emin Egemen Tekin ise, “Bakanlığımızın belirlediği kriterleri yerine getiren gönüllülerimizi TURKOVAC aşısı olmaya davet ediyorum” dedi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk de, Türkiye’nin coronavirüsle mücadelede ve aşılama oranlarında dünyanın en başarılı ülkelerinden birisi olduğunu söyleyerek, “Şimdi de yerli aşımız olan TURKOVAC’ın faz-3 çalışmaları için Denizli Devlet Hastanesi’nde gönüllü olan vatandaşlarımızın aşılama çalışmalarını yürüteceğiz. Daha önce 2 doz aşı yaptırmış, COVID-19 geçirmemiş, 18-59 yaş arası Denizlili hemşerilerimizi e-Nabız üzerinden randevu alarak yerli ve milli aşımıza destek olmaya bekliyoruz. Gönüllü olan vatandaşlarımız, bakanlığımızın belirlediği sürelerde takipleri edilecek ve belirli aralıklarla antikor düzeylerine bakılacak. Faz-3 çalışmasının tamamlanmasıyla coronavirüs ile mücadelemize inşallah yerli aşımızla devam edeceğiz” diye konuştu.