Doğumdan sonra yoğun bakıma alınan anne bebeğine kavuştu – D20Haber
16.04.2024, Salı
14 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. KORONAVİRÜS
  6. /
  7. Doğumdan sonra yoğun bakıma alınan anne...

Doğumdan sonra yoğun bakıma alınan anne bebeğine kavuştu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Haziran 2021 Çarşamba - 14:58Güncelleme: 16 Haziran 2021 Çarşamba - 15:38
Doğumdan sonra yoğun bakıma alınan anne bebeğine kavuştu

Denizli’de, 37 haftalık hamileyken coronavirüse yakalanan ve doğum yaptıktan sonra nefes almakta zorlandığı gerekçesiyle yoğum bakımda tedavi altına alınan anne, 1 ay sonra bebeğini ilk kez kucağına aldı.

Denizli’de yaşayan Meryem Kan, gebeliğinin son günlerinde kendini kötü hissetmesi üzerine PCR testi yaptırdı. Testi pozitif çıkan Kan, doğum sancılarının gelmesi üzerine 15 Mayıs’ta Denizli Devlet Hastanesi’nde bebeğini dünyaya getirdi. Doğumun ardından solunum sıkıntısı yaşayan Kan, yoğun bakımda tedavi altına alındı.

VEDA MEKTUBU BIRAKMIŞ

Bebeğini kucağına alamadan yoğun bakıma kaldırılan Kan’ın tedavisini yürüten Denizli Devlet Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Cüneyt Süsleyen, Meryem Kan’ın sıkıntılı ve zor süreçlerden geçtiğini, durumunun kötüye gittiğini fark edince de ailesine verilmek üzere veda mektubu yazarak hemşireye verdiğini aktardı. Süsleyen, “Hastamız doğumdan sonra solunum sıkıntısı yaşadı. Yaptığımız değerlendirmede kan- oksijen düzeyinin yüzde 60’larda olduğunu, nefes alıp vermede zorlandığını ve hayati tehlikesinin olduğunu gördük. Hemen yoğun bakıma kaldırdık. Yaklaşık bir hafta solunum cihazına bağlı kaldı. Bu zaman zarfında hastamız kötüleştiğini görerek ailesine bir veda mektubu yazdı. Bu mektubu ailesine ulaştırması için servis sorumlu hemşiremize verdi. Biz ekip olarak dedik ki; mektubu ailesine vermeyelim. Hastamızı iyileştirerek yeni doğan çocuğuna ve ailesine kavuşturalım. Hep beraber bu konuda motive olduk. Uzun bir tedavi sürecinin ardından hastamızı sağlığına kavuşturarak bugün taburcu ediyoruz. Yazmış olduğu mektubu da hastamıza geri verdik” dedi.

TABURCU EDİLEN ANNE İLE BEBEĞİN İLK KUCAKLAŞMASI

Sağlık çalışanlarının çabalarıyla yaşama tekrar tutunduğunu belirten Kan, bir ay süren tedavisinin ardından taburcu edildi. Bebeğini ilk kez kucağına alan Kan gözyaşlarına hakim olamadı. Çocuklarına kavuştuğu için mutlu olduğunu dile getiren Kan, “Çocuklarıma kavuştuğum için çok mutluyum. Ben çocuklarımdan bir gün bile ayrı kalmamıştım. Allah bir daha göstermesin. Herkes dikkat etsin. Yaşadıklarım çok zor bir acı tarif bile edilemez. Allah kimseyi çocuklarından ayrı bırakmasın” diye konuştu.

ÖZTÜRK’TEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR

Sağlık camiasının bir ferdi olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Denizli İl Sağlık Müdürü Uz.Dr. Berna Öztürk, “Pandeminin baş kahramanları tüm sağlık çalışanlarımızla ne kadar gurur duysak azdır. Çocuğunu kucağına alıp koklayamadan yoğun bakıma alınan ve yaşama ümidini kaybeden bir anne ile evde annelerinin iyileşmesini bekleyen 4 çocuk. Tam bu araya, 7-24 insan sağlığı için çalışan, bu kutsal mesleği hayatının bir parçası haline getiren sağlık çalışanlarımız giriyor. Hastamızın yazdığı veda mektubunu ailesine vermeyerek üstün bir gayretle hastamızı iyileştirip tekrar ailesine kavuşturuyorlar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.