Denizli’de coronavirüs vakaları önlenemezken, bir doktorun “Denizli’den S.O.S. veriyorum, hastanelerde yer yok” çığlığı da salgının geldiği boyutu net bir şekilde ortaya koydu. Ancak, bu doktor grup içindeki paylaşımının sızmasıyla görevinden istifa etmek zorunda kaldı.
Denizli, özellikle ekim ayıyla birlikte coronavirüs salgınının yayılmasında öne çıkan illerden oldu. Son dönemde ise en çok vakanın görüldüğü ilk 5 il arasında olduğundan söz ediliyor. Denizli Tabip Odası Başkanı Rıza Hakan Erbay, dün gelinen noktayı “2 bin test yapılıyor, 800 pozitif vaka çıkıyor” diye açıklamıştı. Bunun ardından bir çığlık daha yükseldi ki, Denizli’de salgının boyutlarının tahmin edilenin de ortasında olduğunu ortaya koydu.
BAŞHEKİM YARDIMCISININ ÇIĞLIĞI
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde Başhekim Yardımcısı olarak görev yapan Dr Öğretim Üyesi Gürbüz Akçay, whatsapp grubunda yaptığı paylaşımda coronavirüs salgınına “Denizli’den S.O.S. veriyorum. Korona pandemisi tüm şiddetiyle devam ediyor. İki devlet hastanesi ve Tıp Fakültesi yoğun bakımları, covid servisleri ve acilleri tamamen dolu. Son bir hafta içinde bir dostum, bir kuzenim rahmetli oldu. Şu anda kaç tane tanıdığım yoğun bakımda. Annem pozitif, evde tedavi alıyor. Ağırlaşsa Denizli’de hastanelerde yer yok. Bu yazıyı okuyanlardan Bakan Beye ulaşabilecek varsa Denizli’de acil sokağa çıkma yasağı ve tedbirlerin alınmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
BU PAYLAŞIM GÖREVİNDEN ETTİ
Dr Öğretim Üyesi Akçay’ın bu paylaşımı, whatsapp grubunun bir üyesi tarafından kullanıldı. Paylaşımın grup dışında kullanılmasıyla da şimşekleri üzerine çekti. PAÜ yönetimi, paylaşımı nedeniyle Akçay’dan görevi bırakmasını istedi. Bunun kendisine iletilmesinin ardından da Akçay’ın başhekim yardımcılığı görevinden istifa ettiği öğrenildi.