Prof Dr Erbay: Denizli’deki vaka artışında mutantlı virüsün etkisi var – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. KORONAVİRÜS
  6. /
  7. Prof Dr Erbay: Denizli’deki vaka artışında...

Prof Dr Erbay: Denizli’deki vaka artışında mutantlı virüsün etkisi var

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 5 Nisan 2021 Pazartesi - 10:44Güncelleme: 5 Nisan 2021 Pazartesi - 11:05
Prof Dr Erbay: Denizli’deki vaka artışında mutantlı virüsün etkisi var

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof Dr Rıza Hakan Erbay, Denizli’deki dikkat çeken coronavirüs vaka sayısı artışında mutantlı virüsün etkisinin olduğunu belirterek, hareketliliğin azaltılmaması durumunda salgının daha da yıkıcı hale geleceği uyarısını yaptı.

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof Dr Rıza Hakan Erbay, D20HABER.COM’a yaptığı açıklamada, coronavirüs vaka sayısının yeniden tehlikeli şekilde yaygınlaşmasıyla ilgili “Hareketlilik arttı, böyle olacağı belliydi” değerlendirmesinde bulundu.

“MUTANTLI VİRÜSÜN ETKİSİ YÜZDE 30”

Denizli’deki vaka sayısında artışta mutantlı virüsün etkisi bulunduğuna da işaret eden Prof Dr Erbay, “Bilindiği üzere bir İngiltere kaynaklı mutant var, bir de birlikte değerlendirilen Güney Afika ve Brezilya mutantlı virüs var. Türkiye’de daha çok İngiltere kökenli mutant görülüyor. Mutantlı virüs yüzde 30 yaygınlaştı. Dolayısıyla mutantlı virüsün salgının artmasındaki payının önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü mutantlı virüs daha hızlı yayılıyor” dedi.

“HAREKETLİLİK KISITLANMAZSA ALEV ALEV SARACAK”

Salgınla mücadelede izolasyonun önemini vurgulayan Prof Dr Erbay, “Önlemlere sıkı sıkıya sarılmalıyız. Öncelikle de hareketliliği kısıtlamamız gerekiyor. Zorunlu olmadıkça dışarıya çıkılmamalı ama kalabalıklar giderek artıyor. Hareketliliği önleyemediğimizde salgın alev alev saracak. Salgınla mücadelede en önemli etken aşı. Devamında maske, mesafe ve hijyen kurallarına eksiksiz uymalıyız. Hükümet de salgının yayılma durumuna göre önlemlerle ilgili haftada bir değerlendirme yapmalı” diye konuştu.

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof Dr Rıza Erbay, vaka sayısındaki artışa rağmen Denizli’deki hastanelerde henüz hasta yoğunluğu oluşmadığını sözlerine ekledi.