Öztürk: Aşılamayla birlikte rehavet oluştu, maske, mesafe ve hijyen kuralları unutuldu – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. KORONAVİRÜS
  6. /
  7. Öztürk: Aşılamayla birlikte rehavet oluştu, maske,...

Öztürk: Aşılamayla birlikte rehavet oluştu, maske, mesafe ve hijyen kuralları unutuldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Ekim 2021 Pazartesi - 14:08Güncelleme: 11 Ekim 2021 Pazartesi - 15:18
Öztürk: Aşılamayla birlikte rehavet oluştu, maske, mesafe ve hijyen kuralları unutuldu

Denizli’nin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın coronavirüs vaka sayısın en çok arttığı 10 ilden biri olmasını değerlendiren İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, aşılama ile birlikte rehavet ortamının oluştuğunu belirterek, maske, mesafe ve hijyen kurallarının unutulduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Denizli’nin 25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilden biri olduğunu açıklamış, 100 binde 98,37 olan vaka sayısı, 100 binde 158,71’e yükselmişti.

“REHAVET OLUŞTU”

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, Denizli’de birinci doz aşısını yaptıranların oranının %83,3, ikinci doz aşılama da ise bu oranın %76,8 olduğunu kaydetti. Aşılama ile birlikte rehavet oluştuğunu dile getiren Öztürk, “ Denizli olarak aşılama konusunda başarılı iller arasında yer alıyoruz. 1. Doz aşılamada 735 bin 252, 2. Doz aşılama da 643 bin 807 kişi aşılarını yaptırdı. Fakat aşıyla birlikte ister istemez vatandaşlarımızda bir rehavet ortamı oluştu. Sonbaharın da gelmesiyle birlikte açık alanlardan kapalı alanlara geçişin artması, maske ve mesafe kurallarına daha az dikkat edilmesi bu tablonun oluşmasına neden oldu. Tekrar vaka sayılarını düşürmek için kurallara harfiyen uymalıyız” dedi.

“AŞI YAPTIRMADA EN DÜŞÜK YAŞ GRUVU 20 YAŞ ALTI”

Denizli’de aşı yaptırma oranı en düşük grubun 20 yaş altı gençler oluşturduğunu belirten Öztürk, “İlimizde 20 yaş altındaki gençlerin en az bir doz aşılama oranı %56.15, en az iki doz aşılama oranı %35,44’dür. Tabi bu oran diğer yaş gruplarına göre oldukça düşük. Bir an önce aradaki farkı kapatmamız lazım. Bu noktada gençlerimize büyük görevler düşüyor. Bana bir şey olmaz, aşı olmasam da olur düşüncesinden sıyrılarak bir an önce aşılarını yaptırsınlar. Aşı coronavirüs ile mücadelede büyük bir kalkan. Bu kalkana daha güçlü tutunmak ve toplum bağışıklığını sağlamak için lütfen kurallara eskisinden daha sıkı sarılarak uyalım ve hala aşısını yaptırmayanlar varsa en yakın zamanda aşımızı yaptıralım” ifadelerini kullandı.