Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor, hangi yasaklar kalkacak? – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. SAĞLIK
  4. /
  5. KORONAVİRÜS
  6. /
  7. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor, hangi yasaklar kalkacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor, hangi yasaklar kalkacak?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Mayıs 2021 Pazartesi - 10:40Güncelleme: 31 Mayıs 2021 Pazartesi - 20:30
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor, hangi yasaklar kalkacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor. Toplantının öne çıkan gündem maddesi ise, coronavirüs yasaklarıyla ilgili alınacak kararlar.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın covid-19’la mücadele ile ilgili uygulanan önlemlerin vaka ve vefat sayılarına nasıl yansıdığını, Bilim Kurulunun restoranlar, lokantalar ve kafelere müşteri kabul edilmesiyle ilgili önerisini sunacağı bildiriliyor.

RESTORAN, KAFE VE LOKANTALAR

Vaka sayılarının 7 binli rakamlara gerilemesiyle bazı işletmelerin faaliyetlerine izin verilmesi beklentisi oluştu. Toplantıdan restoran, cafe ve lokantaların açık alanlarına HES kodu uygulamasıyla sınırlı müşteri alınması, kapalı alalarına müşteri alınmasının ise bir sonraki toplantıda değerlendirilmesi bekleniyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Sokağa çıkma yasağı da ele alınması beklenen konulardan. Alınan bilgiye göre, hafta içi 21.00-05.00 saatleri arasında uygulanan yasakta başlama saatini 24.00’e uzatılması, hafta sonunda tüm gün uygulanan kısıtlamanın da tamamen kaldırılmasıyla ilgili de kara çıkabileceği ifade ediliyor.

DÜĞÜN, NİŞAN VE BENZERİ TÖRENLER

Kamuoyunun bu toplantıdan çıkmasını beklediği bir başka karar da düğün, nişan, nikah ve benzeri törenlerle ilgili. Yaz mevsimiyle birlikte açık alanlarda düğün ve nişan gibi etkinliklere sınırlı sayıda davetli katılımıyla izin verileceği tahmin ediliyor.

SPOR SALONLARI VE KIRAATHANELERDE GÜNDEMDE

Toplantıdan spor salonları, halı sahalar, yüzme havuzları ve kıraathanelerin açılmasına ilişkin bir karar çıkması da bekleniyor.

EĞİTİMLE İLGİLİ DEĞERLENDİRME

Telafi eğitimine ilişkin çalışmaların da Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde görüşülmesi ve bu konuda atılacak adımların ele alınması bekleniyor.