Denizli, son dönemde yoğun bakımdaki doluluk oranıyla dikkati çekerken, Sağlık Bakanlığının aşı tablosunda “mavi” renk ile “düşük riskli” iller kategorisinde görünmesine rağmen, Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında hızla kırmızı renge dönüşüyor. Özellikle kent merkezindeki mahallelerde riskin arttığı görülüyor.
Sağlık Bakanlığının yayımladığı aşı tablosuna bakıldığında, yüzde 84,6 aşı oranıyla Denizli mavi renk ile “düşük riskli” iller arasında gösteriliyor. Yine sağlık Bakanlığının açıkladığı vaka sayılarına bakıldığında da düşüş olduğu görülüyor. 21-27 Ağustos tarihleri arasındaki verilere göre, ildeki vaka oranı 100 binde 69,75. Ancak, HES tablosunda ise, kırmızıyla gösterilen riskli bölgelerinin genişlediği gözlemleniyor.
İŞTE O HARİTADAKİ MAHALLELER
Kent merkezini gösteren HES haritasında, Delikliçınar ve Bayramyeri meydanları en çarpıcı noktalar olarak göze çarpıyor. İki meydanın çevresi tamamen kırmızı renk alırken, halkanın giderek genişlediğine dikkat çekiliyor.
Merkezefendi ilçesinde Akkonak, Saraylar, Karaman, Değirmenönü, Altıntop, Sevindik, Eskihisar, Sümer, İlbade, Muratdede, Mehmet Akif Ersoy, Alpaslan, Gültepe, Adalet, Selçukbey, Şemikler, Gümüşçay, Karahasanlı, 1200 Evler ve Göveçlik, vakaların en yüksek olduğu mahalleler.
Pamukkale ilçesinde ise Kuşpınar, İncilipınar, İstiklal, Atalar, Hacıkaplanlar, Pelitlibağ, 15 Mayıs, Topraklık, Deliktaş, Fatih, İncilipınar, Cumhuriyet, Kayıhan, Kınıklı, Siteler, Anafartalar, Karşıyaka, Aktepe ve Dokuzkavaklar, en riskli mahalleler durumunda.
UYARILARDA BULUNMUŞLARDI
Vali Ali Fuat Atik, artan covid-19 vakalarına karşı sık sık aşı çağrısı yapmıştı. Atik, açıklamalarında “Vaka sayısı tırmanışını sürdürüyor. Tedbirsizlikten vaka sayısı, aşısızlıktan yoğun bakım pasta sayısı ve ölüm oranları artıyor” demişti.
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ise, “Salgın varlığını hissettirmeye, aramızda dolaşmaya devam ediyor. Denizlimizde vaka sayısı az da olsa artıyor” açıklamasını yapmıştı.
Denizli İl Sağlık Müdürü Dr Berna Öztürk, “Maske, mesafe, temizlik kurallarındaki gevşeme ile beraber hasta sayımız artıyor. Covid için ayırdığımız yoğun bakımlarımız hızla doldu” açıklamasıyla Denizli’deki tabloya işaret etmişti.