Alkollü yer polemiği, Horzum’dan Zeybekci’ye yanıt geldi – D20Haber
27.06.2024, Perşembe
25 °C / 39 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. POLİTİKA
  6. /
  7. Alkollü yer polemiği, Horzum’dan Zeybekci’ye yanıt...

Alkollü yer polemiği, Horzum’dan Zeybekci’ye yanıt geldi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Haziran 2024 Perşembe - 15:58Güncelleme: 20 Haziran 2024 Perşembe - 15:58
Alkollü yer polemiği, Horzum’dan Zeybekci’ye yanıt geldi

Denizli’de CHP ile AK Parti arasında “alkollü yer” polemiği yaşanıyor. AK Parti Genel Başkanı Nihat Zeybekci’nin, Denizli Büyükşehir Belediyesine (DBB) ait bazı tesislerin alkollü içki servisine açılmasına karşı yaptığı “gözden geçirilsin” açıklamasına CHP’den yanıt geldi. İl Başkanı Ali Osman Horzum, “Bu kişi İzmir’e aday olduğunda alkol içenlerle pek bir sevişiyordu” yanıtını verdi.

• TIKLAYIN | Zeybekci’den alkollü yerler açıklaması

DBB Meclisinin mayıs ayında verdiği “içkili yer bölgesi” kararı bir kez daha göndeme geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’nin konuyu yargıya taşıyacaklarını söylemesi ve bu karanın gözden geçirilmesini isteyen açıklaması tartışmayı yeniden alevlendirdi. Zeybekci’nin açıklamasına yanıt CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum’dan geldi.

“KAZIN AYAĞI ÖYLE DEĞİL NİHAT BEY” DEDİ

Horzum, Zeybekci’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı sürecinde alkolle ilgili sözlerini anımsatarak, “AK Parti’nin Eski Bakanı Nihat Zeybekci belediye iktidarını elinden kaçırmasına çok içerlemiş olacak ki, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinden oy çokluğu ile geçerek BELTAŞ’ın sadece 3 işletmesinde alkol satışının yapılması iznine takmış. Neymiş Denizli’de yüzlerce alkollü işletme varmış. İsteyen oralarda içebilirmiş. Kazın ayağı öyle değil Nihat Bey” yanıtını verdi.

“FAHİŞ FİYATA KARŞI BU KARAR ALINDI”

Alkolün sağlığa zararlı ve doğrusunun içilmemesi olduğunu, ancak içmek isteyene de “neden içiyorsun?” diye sorulamayacağını, bunun temel insan hakkı olduğunu belirten Horzum, şöyle devam etti:

Haberin DevamıReklam




“Denizli’de neden böyle bir karar alındı? Denizli’de alkol kullanan vatandaşlarımızın olduğu bir gerçek. O söylediğiniz yüzlerce mekanın olduğu da doğru. Şunu da hatırlatmak isterim o yüzlerce mekana alkol ruhsatı veren AKP’nin bakanlığı. Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, o mekanlardaki fahiş fiyatlardan vatandaşlarımızı kurtarmak için böyle bir karar aldı. Alkol içmek isteyen de çay içmek isteyen de BELTAŞ işletmelerinde uygun fiyata hizmet alabiliyor. Bu sosyal belediyeciliğin bir gerçeğidir. Sayın Zeybekci’nin bunu anlamayacağını zaten biliyoruz. Sosyal belediyecilik nedir? İnsanlara eşit imkanlar sunabilmektedir. Kendisinin parayla ilgili bir derdi olmayabilir ama vatandaşların var. Sizin hükümetleriniz bırakın alkol içecek parayı çay içecek parayı bile vatandaşlarımıza çok gördü.

Hatırlayan hatırlar. Bu kişi İzmir’e aday olduğunda alkol içenlerle pek bir sevişiyordu. Kimsenin yaşam tarzına karışmayacaklarını söyleyip, kordonda alkol alan gençlerin arasında oy toplamaya çalışıyordu. Sanırım ufukta İzmir adaylığı yok, beyefendinin aklına alkol karşıtlığı geldi. CHP kimsenin hayat tarzına karışmaz dün böyleydi bugünde böyle. İçen içer, içmeyen içmez.”

NE OLMUŞTU?

DBB’ye ait Mehmetçik Mahallesi Çamlık Bulvarı’ndaki Beyaz Kafe, Kınıklı Mahallesi Anfi Park karşısındaki tesis, Çamlık’taki Hayat Kafe, Yenişehir Mahallesi Yusuf Batur Caddesi’ndeki (Yürüyüş Yolu) Butik Kafe ve Gerzele Mahallesi’ndeki Değirmen Kafe’nin içkili yer bölgesi ilan edilmesine ilişkin önerge DBB Meclisinin Mayıs ayı toplantısında görüşülmüştü.

Pamukkale Kaymakamlığı, BELTAŞ’IN işlettiği Beyaz Kafe ve Anfi Tiyatro karşısındaki tesis, Merkezefendi Kaymakamlığı da Butik Kafe için olumlu, diğer iki tesis için ise olumsuz görüş bildirmişti.