Denizli Büyükşehir Belediyesinden AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesine ihale kıyağı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Denizli Büyükşehir Belediyesinden AK Parti İl...

Denizli Büyükşehir Belediyesinden AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesine ihale kıyağı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Şubat 2023 Cumartesi - 09:14Güncelleme: 20 Şubat 2023 Pazartesi - 09:05
Denizli Büyükşehir Belediyesinden AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesine ihale kıyağı

AK Partili Denizli Büyükşehir Belediyesinin gıda paketi alımıyla ilgili düzenlediği ihaleyi, AK Parti Denizli İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Büyükşehir Belediyesinin 2014-2019 dönemi meclis üyesi Özay Tanrıverdi’nin yönetimde olduğu şirket kazandı.

•TIKLAYIN | CHP’li Merkezefendi Belediyesinden AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesine ihale

• TIKLAYIN | Denizli Büyükşehir Belediyesinden AK Parti yöneticisine bir ihale kıyağı daha

Denizli Büyükşehir Belediyesi, gıda paketi alımıyla ilgili ihale açtı. Muhammen bedeli 19 milyon 593 bin lira olan ihale 2 Ocak 2023’te yapıldı. İhaleyi, hissedarları arasında AK Parti Denizli İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Büyükşehir Belediyesinin 2014-2019 dönemi meclis üyesi Özay Tanrıverdi’nin de bulunduğu Tanrıverdi Bakliyat Temizlik Maddeleri Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kazandı. Şirketin verdiği teklifin 15 milyon 568 bin lira olduğu öğrenildi.

12 KALEM ÜRÜN ALINACAK

AK Parti İl Yönetim Kurulu’nda Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak görev yapan, ayrıca Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu’nda sayman üye görev alan Tanrıverdi’nin yönetiminde olduğu şirket ile 24 Ocak’ta sözleşme imzalandı. İhale ilanına göre, işin başlama tarihi 15 Ocak 2023, bitiş tarihi 31 Aralık 2023 olarak belirlendi.

Hazırlanacak gıda paketleri, belirtilen tarihler arasında Denizli Büyükşehir Belediyesine 250, 5000, 750 ve bin paket halinde teslim edilecek.

KAMU VE BELEDİYELERDEN 75 MİLYON LİRALIK İHALE

Öte yandan, Tanrıverdi Bakliyat Temizlik Maddeleri Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin, 2015 yılından bu yana belediyeler ile çeşitli kamu kurumlarından bedeli 75 milyon 993 bin 986 lirayı bulan 42 ihale aldığı ifade edildi.

TANRIVERDİ: İHALEYE 11 KİŞİ KATILDI

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 12 paket gıda alım ihalesini kazanan şirketin başındaki isimlerden Özay Tanrıverdi ile Genel Yayın Yönetmenimiz Engin Ünal konuştu. Tanrıverdi’nin sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

Engin Ünal: Arama konum şu. Ocak ayında bir gıda alım ihalesi olmuş Denizli Büyükşehir Belediyesinin. İhaleyi sizin şirketiniz kazanmış. İhalenin bedeli ne kadardır öğrenebilir miyim?

-Özay Tanrıverdi: Bu ihaleye 11 kişi katıldı kardeşim. 11 kişinin içinden biz aldık. 19 milyon 500 bin muhammen bedeli vardı. 15 milyon liraya biz aldık.

E.Ü: Özay Bey, şirketiniz var, ticari hayatla ilgileniyorsunuz, ihaleye katılmanız doğal. Ancak size yönelik bir eleştiri var hem AK Parti’nin İl Yönetim Kurulu Üyesi hem geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yapmış bir kişi diye.

-Ö.T: Kardeşim ben AK Parti üyesiyim diye ihalelere girmeyeyim mi? Merkezefendi Belediyesinin ihalesini de aldım. Muğla Belediyesinin, Kemer Belediyesinin ihalesini de aldım. Giriyorum ihaleye, fiyatla alakalı. Bende kalırsa kalıyor, kalmazsa kalmıyor. Elektronik ihale, bunda bir şey yapılmaz.

E.Ü: Son söylemek istedikleriniz var mıdır bu ihalelerle ilgili?

-Ö.T: Valla ben esnafım abicim. Benim işim ihale işi. Alırım, satarım. Hangi belediye olmuş, hangi kurum olmuş benim için önemli değil. Ben fiyatımı veririm, bende kalırsa kalır. Zaten bu ihaleler elektronik ihale, altında ne aranıyor bilmiyorum. Bunun partiyle, bilmem neyle alakası yok. İnsanlar ne arıyor, ne çıkarmak istiyor ben onu anlayamıyorum Engin kardeşim.

E.Ü: Böyle bir konuda sizinle de konuşmak istedim.

-Ö.T: Görüşelim abicim buyur gel, yüz yüze de görüşürüz. 

KARACA: YANDAŞLARA RANT AKTARMAYI ORTAYA KOYAN BİR İHALE

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, konuyla ilgili D20HABER.COM’a “Tam da AK Parti zihniyetini, yandaşlara rant aktarmayı ortaya koyan bir ihale. Teklif vermiş onca firma varken, içlerinden bir tanesini seçip AK Partiliye verilmesi adrese teslim bir ihale olduğunu gösteriyor. İhale yapmış gibi davranılmıştır. Hizmet değil, kendi ekonomilerini düzeltmenin, kendi kasalarını doldurmalarının ve rantı büyütmenin kanıtıdır. AK Parti zihniyeti budur. Yapılan ihale yandaşlarına kamu kaynaklarını aktarmalarının kanıtıdır” açıklamasını yaptı.