CHP’li Merkezefendi Belediyesinden AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesine ihale – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. CHP’li Merkezefendi Belediyesinden AK Parti İl...

CHP’li Merkezefendi Belediyesinden AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesine ihale

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Şubat 2023 Cuma - 14:25Güncelleme: 18 Şubat 2023 Cumartesi - 09:22
CHP’li Merkezefendi Belediyesinden AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesine ihale

Denizli’de, CHP’li Başkan Şeniz Doğan’ın başında bulunduğu Merkezefendi Belediyesinin, fırını olmayan AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Özay Tanrıverdi’nin başında bulunduğu şirkete gıda ihalesi vererek, ekmek satın aldığı ortaya çıktı.

• TIKLAYIN | Denizli Büyükşehir Belediyesinden AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesine ihale kıyağı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti üst yöneticileri, kamudan ve AK Partili başkanların görevde olduğu belediyelerden AK Partililere ihale verildiği eleştirilerinde bulunurken, CHP’li Başkan Şeniz Doğan’ın yönettiği Merkezefendi Belediyesinin de AK Partili yöneticiye ihale verdiği bildirildi. AK Parti Denizli İl Yönetim Kurulu’nda Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak görev yapan Özay Tanrıverdi’nin yönetici olduğu şirkete verilen ihaleyle ekmek alımı yapıldığı kaydedildi.

FIRINI OLMAYAN ŞİRKETE EKMEK İHALESİ

Merkezefendi Belediyesi, geçen yıl açtığı Halk Ekmek büfelerinde satılacak ekmeklerin temini için ihale açtı. 21 firmanın katıldığı ihaleyi kazanan Tanrıverdi Bakliyat Temizlik Maddeleri Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi oldu. Fırını olmayan bu şirket, ekmeği fırıncıdan alıp Merkezefendi Belediyesine sattı.

TANRIVERDİ: FIRINIM YOK, ALIP SATICIYIM

Konuyla ilgili D20HABER.COM Genel Yayın Yönetmeni Engin Ünal, Tanrıverdi Bakliyat Temizlik Maddeleri Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinden Özay Tanrıverdi ile görüştü. Tanrıverdi’nin ihaleyle ilgili sorulara şu yanıtı verdi:

Engin Ünal: Merkezefendi Belediyesinden aldığınız ihale ne zaman ve nedir?

-Özay Tanrıverdi: Gıda ile ilgili.

E.Ü: Ne zaman aldınız?

-Ö.T: Ekmek ihalesi aldım iki ay önce Merkezefendi’den.

E.Ü: Ekmek ihalesi aldınız, fırın üzerine bir işiniz var mı sizin, fırıncılık da yapıyor musunuz?

-Ö.T: Yok alıp satıcıyım ben kardeşim. Ne bulursam alırım, satarım.

E.Ü: Ekmeği alıp Merkezefendi Belediyesine satıyorum diyorsunuz?

-Ö.T: Fırıncıdan alıyorum, oraya satıyorum.

DOĞAN, “BİLGİM YOK” DEDİ

Tanrıverdi’nin ihaleyle ilgili açıklamasının ardından Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ı arayan Ünal, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Tanrıverdi’ye ihale verilmesiyle ilgili sorular yöneltti. Doğan’ın sorulara verdiği yanıt şöyle:

E.Ü: Özay Tanrıverdi, “Ekmeği alıyorum, Merkezefendi Belediyesine satıyorum” dedi. Halk Ekmek ile ilgili mi bu? Görüştüğüm kişi Özay Tanrıverdi.

-Ş.D: Evet.

E.Ü: Fırıncı değil ama size ekmek sattığını söyledi, o nedenle arıyorum. Nedir konu sizden öğrenebilir miyiz?

-Ş.D: Bilgim yok, şu anda benim de bilgim yok. Bakayım, öğreneyim.

E.Ü: Dönüş yapar mısınız lütfen?

-Ş.D: Tamam.

KARAN: 21 FİRMA KATILDI, 200 BİN EKMEK ALINDI

Bu görüşmenin sonrasında Merkezefendi Belediyesi Sosyal Destek Hizmet Müdürü Emrah Karan, bulunduğu deprem bölgesi Hatay’dan Genel Yayın Yönetmenimiz Engin Ünal’ı telefonla arayıp, ihaleyle ilgili bilgi verdi.

Karan, geçen yıl gıda alım ihalesi açtıklarını, içinde ekmek alımının da bulunduğunu, ihaleye 21 firmanın katıldığını, en uygun fiyatı veren şirket ihaleyi aldığını ifade etti.

Şirketin ekmeği Merkezefendi Belediyesine satış fiyatıyla ilgili soruya Karan, “2,50-2,55 TL olabilir” yanıtını verdi.

“Fırını olmayan bir şirketten ekmek alıyorsunuz” sorusu üzerine Karan, ekmek alımı yaptıklarını, bu işin koordinasyonunu sağlayacak firmaya da ihaleyi verdiklerini söyledi.

Karan, alınan ekmek sayısı ile ilgili de 200 bin rakamını verdi.

Karan, adı geçen şirketin bu yıl da gıda ihalesini katıldığını, ancak ihaleyi Nazilli’den bir firmanın aldığını, Tanrıverdi Bakliyat Temizlik Maddeleri Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin ihaleye itiraz ettiğini, sürecin kazanan firma lehine sonuçlandığını sözlerine ekledi.