Denizli Büyükşehir Belediyesinden AK Parti yöneticisine bir ihale kıyağı daha – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Denizli Büyükşehir Belediyesinden AK Parti yöneticisine...

Denizli Büyükşehir Belediyesinden AK Parti yöneticisine bir ihale kıyağı daha

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Şubat 2023 Pazar - 09:46Güncelleme: 20 Şubat 2023 Pazartesi - 09:05
Denizli Büyükşehir Belediyesinden AK Parti yöneticisine bir ihale kıyağı daha

AK Partili başkanın yönettiği Denizli Büyükşehir Belediyesinin, AK Parti Denizli İl Yönetim Kurulu Üyesi Özay Tanrıverdi’nin ortak olduğu şirkete muhtelif gıda alımıyla ilgili yeni bir ihale daha verdiği ortaya çıktı. İhale rakamının ise 40 milyon 537 bin 500 lira olduğu öğrenildi.

• TIKLAYIN | Denizli Büyükşehir Belediyesinden AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesine ihale kıyağı

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2 Ocak’ta düzenlendiği 15 milyon 568 bin lira tutarındaki 12 kalem gıda paketi alımı ihalesini, AK Parti Denizli İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Büyükşehir Belediyesinin 2014-2019 dönemi meclis üyesi Özay Tanrıverdi’nin de hissedarları arasında bulunduğu Tanrıverdi Bakliyat Temizlik Maddeleri Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne vermesini yankıları sürerken, adı geçen şirkete 11 gün önce de 40 milyon 537 bin 500 liralık yeni bir ihale daha verildiği ortaya çıktı.

İHALE 9 ŞUBAT’TA YAPILDI

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Kamu İhale Kanunu’nun 21. maddesi b bendinden yola çıkarak, pazarlık usulüyle muhtelif gıda maddesi alımı ihalesi açtı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının belirleyeceği yere teslim edilmek üzere 9 Şubat’ta ihale gerçekleştirildi.

Sadece Tanrıverdi Bakliyat Temizlik Maddeleri Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin katılıp teklif sunduğu ihale 40 milyon 537 bin 500 lirayla sonuçlandı. İşin süresi de 10-24 Şubat tarihleri arası olarak belirlendi.

İHALENİN 21/B’DEN YAPILMASINA NEDEN GÖSTERİLEN GEREKÇE

İhalenin, Kamu İhale Kanunu’nun 21. maddesi b bendine göre yapılmasının gerekçesi ile ilgili olarak verilen sonuç ilanında, “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması” ifadelerine yer verildi.

“NEDEN BİR ŞİRKET, NEDEN SADECE TANRIVERDİ BAKLİYAT” SORUSU

İhalenin düzenlenmesinde yasasının 21/b. maddesine atıfta bulunulsa da yapılan yorumlarda “Denizli’de talep edilen ürünlerle ilgili faaliyet gösteren başka firmalar yok mu? Düzenlenen ihaleden sadece adı geçen şirketin mi haberi oldu? Madem ihale pazarlık usulüyle açıldı Büyükşehir Belediyesi birden fazla firmanın katılımını davetle sağlayıp neden pazarlık ve daha düşük fiyatla temin yöntemini seçmedi” şeklinde sorular yöneltildi.

ALDIĞI İHALELER

Öte yandan, Tanrıverdi Bakliyat Temizlik Maddeleri Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin, Merkezefendi ve Denizli Büyükşehir belediyelerinin de aralarında bulunduğu çeşitli kamu kurumlarından 2015 yılından bu yana bedeli 75 milyon 993 bin 986 lirayı bulan 42 ihale aldığı ifade edildi.