ÜNİ-PER-SEN: PAÜ kadrolarını peşkeş çekmeyin! – D20Haber
26.06.2024, Çarşamba
23 °C / 40 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. Genel
  4. /
  5. ÜNİ-PER-SEN: PAÜ kadrolarını peşkeş çekmeyin!

ÜNİ-PER-SEN: PAÜ kadrolarını peşkeş çekmeyin!

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Haziran 2024 Cuma - 11:06Güncelleme: 7 Haziran 2024 Cuma - 13:03
ÜNİ-PER-SEN: PAÜ kadrolarını peşkeş çekmeyin!

Üniversite İdari Personel Sendikası (ÜNİ-PER-SEN), Pamukkale Üniversitesine (PAÜ) üniversiteden dışından kadro geçişleriyle atamalar yapılmasına “PAÜ kadroları peşkeş çekilecek kadrolar değildir” açıklamasıyla tepki gösterdi. Bu arada, son dönemdeki atamalara da tepki yağıyor.

PAÜ’ye geçiş yapan Pamukkale Belediyesi eski Hukuk İşleri Müdürü Serdar Selman Savran’ın önce PAÜ Hastanelerine müdür, ardından PAÜ Genel Sekreter Yardımcılığına atanmasına tepkiler devam ediyor.

SAVRAN OPERASYONUNUN AŞAMALARI

PAÜ Genel Sekreter Yardımcısı Emine Yıkılmaz, rahatsızlığı nedeniyle görevinden kendi isteğiyle ayrıldı. Yerine de Sevcan Kuran atandı. Ancak, Kuran bu görevde çok uzun süre kalamadı ve görevden alınıp, Pamukkale Belediyesinden geçiş yapan Savran getirildi.

Yıkılmaz ise, genel sekreter yardımcılığı görevinden ayrılmasının ardından önce asıl kadrosunun olduğu Personel Daire Başkanlığına dönüş yaptı. Buradan da Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına vekaleten atandı.

ÜNİ-PER-SEN: İDARİ PERSONEL YALNIZ DEĞİLDİR

“Savran operasyonu” ve diğer atamalarla ilgili açıklamada bulunan ÜNİ-PER-SEN PAÜ Temsilciliği, kurumdan dışından görevlendirme yapılmasını eleştirdi. Açıklama şöyle:

Haberin DevamıReklam




“Üniversite İdari Personel Sendikası olarak, Pamukkale Üniversitesinde yaşanan son atama ve yer değiştirmeleri kaygı verici buluyor, hukuksuz bir şekilde kurum dışından yönetici ithal edilmesini reddediyor ve kınıyoruz.

İdari personelin yükselebileceği genel sekreter, genel sekreter yardımcısı, daire başkanlığı, döner sermaye işletme müdürlüğü, fakülte, enstitü ve yüksekokul sekreterliği, hukuk müşavirliği kadroları üniversite yönetimlerinin diğer kurumlara peşkeş çekeceği kadrolar değildir.

Hukuki dayanaktan yoksun bu tür atamalar için eylemsel ve hukuksal tüm yasal yollara başvuracağımızı buradan bir kez daha ifade ediyor, Üniversitelerde