Yağlık gülde hasat başladı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Yağlık gülde hasat başladı

Yağlık gülde hasat başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Temmuz 2023 Cuma - 10:51Güncelleme: 14 Temmuz 2023 Cuma - 10:51
Yağlık gülde hasat başladı

Denizli’nin Çardak ilçesinde yağlık gül hasadı başladı. Çardak’ın Söğüt ve Bozkurt’un Avdan mahallelerinde yağlık gül üretimi yapılırken, Denizli bu alanda Türkiye’de 4. sırada yer alıyor.

Yağlık gül hasadının başlaması dolayısıyla Çardak’a bağlı Söğüt Mahallesi’nde tören düzenlendi. Törende konuşan Çardak Kaymakamı Ökkeş Furkan Karakurt, geçen yıl lavanta yağı için çalışmalar yaptıklarını, önümüzdeki süreçte de gül için benzer çalışma gerçekleştireceklerini söyledi.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar da, Denizli’nin gül üretiminde Türkiye’de 4. sırada yer aldığına dikkati çekerek, “Rakamsal olarak çok büyük bir ürün üretmiyoruz ama Türkiye’nin en kaliteli gülünü üretiyoruz ki Gülbirlik bizim ürünümüzü almak için buraya kadar geliyor. Üretime devam edelim, ‘inadına üretim’ diyelim. Yaklaşık bin dekar alanda yapılan gül hasadının ekonomimize faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Denizli’de 2022 yılında bin 57 dekar alanda 196 ton yağlık gül üretimi gerçekleştirildi. Yağlık gülün başlıca üretim alanları Çardak’ın Söğüt ve Bozkurt’un Avdan mahalleleri. Çardak ilçesinde yaklaşık 150 tonla üretim yapılıyor. Toplanan güller, Gülbirlik tarafından alınarak gül yağı, gül suyu şeklinde kozmetik sanayide ve gül reçeli yapımında değerlendiriliyor.