Albayrak: Enflasyondaki kararlı duruş yüzde 8,5 hedefini yakalayacağımızı ortaya koyuyor – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Albayrak: Enflasyondaki kararlı duruş yüzde 8,5...

Albayrak: Enflasyondaki kararlı duruş yüzde 8,5 hedefini yakalayacağımızı ortaya koyuyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Mart 2020 Pazartesi - 13:46Güncelleme: 9 Mart 2020 Pazartesi - 13:46
Albayrak: Enflasyondaki kararlı duruş yüzde 8,5 hedefini yakalayacağımızı ortaya koyuyor

Denizli’de “Türkiye İçin Değişim Başlıyor” programına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Enflasyondaki kararlı duruş, hedeflediğimiz yüzde 8,5'lik bu yıl hedefini de Allah'ın izniyle çok rahat bir şekilde yakalayacağımızı ortaya koyuyor, bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan’ın moderatörlüğündeki “Türkiye İçin Değişim Başlıyor” programının Denizli buluşmasına katıldı.

Burada iş dünyasına seslenen Albayrak, "Güçlü şekilde ayakları yere sağlam basan bir ülke noktasındayız. Bu daha başlangıç, daha da iyi olacak" ifadesini kullandı.

"YENİ BİR FİNANSMAN PROGRAMI HAZIRLADIK"

Türkiye ekonomisi için istihdam, katma değer ve ihracata bağlı olarak tekstil ve hazır giyim sektörünün desteklenmesi amacıyla yeni bir finansman programı hazırladıklarını belirten Albayrak, "Sektör değer zinciri içerisinde yer alan, ham madde üretiminden perakende ticarete kadar tüm tekstil ve hazır giyim faaliyetlerini kapsayan genel bir paket hazırladık. İşletme ve yatırım kredisi olarak ikiye ayırdık" dedi.

DENİZLİ (AA)