Denizlili tekstilciler Heimtex’e umutlu gitti – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Denizlili tekstilciler Heimtex’e umutlu gitti

Denizlili tekstilciler Heimtex’e umutlu gitti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Ocak 2018 Pazartesi - 20:55Güncelleme: 8 Ocak 2018 Pazartesi - 20:55
Denizlili tekstilciler Heimtex’e umutlu gitti

Denizli tekstilin devleri, Heimtex 2018 için Frankfurt’ta. DETGİS bu yıl ikinci kez fuar katılımcıları için özel uçak kaldırdı. 63 stantla Frankfurt’a adeta çıkarma yapan Denizlili tekstilcilere önemli bir bölümü bu sabah saatlerinde Frankfurt’a uçarken, uçakta bulunan DENİB, DETGİS ve BAİSAD’ın önemli isimleri hem fuardan hem de 2018’den umutlu olduklarının altını çizdi.

Yalnız Türkiye’nin değil dünyanın tekstil konusundaki iddialı üretim merkezlerinden biri olan Denizli, dünyanın en büyük tekstil fuarı olan Heimtex’de şov yapmaya hazırlanıyor. Bu yıl DENİB dahil 63 Denizlili firma stantla, yüze yakın Denizlili firma temsilcisi ve işadamı ise ziyaretçi sıfatıyla dev organizasyona katılıyor.

Kısa adı DETGİS olan Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği, bu yıl ikinci kez fuar için Frankfurt’a direk uçuş yapan özel bir uçak kaldırdı. Sabah saatlerinde havalanan 200 yolcu kapasiteli uçağın tümü Denizlili tekstilciler tarafından dolduruldu.

DENİB ve TETSİAD Yönetim Kurulu Üyesi İsa Dal, Türkiye’nin 283 firmayla, Çin ve Almanya’dan sonra fuarda en büyük katılımı sağlayan 3. ülke olduğunu,ev tekstilinde Türkiye’nin dünyada ilk 5, havlu-bornozda ise ilk 3-4’te yer aldığını, Türkiye’nin ihracat hedefleri konusunda DENİB olarak “TurkishTowels” markasıyla 2 yılı aşkın zamandır yoğun çaba verdiklerini belirtti. Bu kapsamda Türk ve Alman stantlarının ortasında yaklaşık 90 metrekarelik bir stantla Heimtex’e katıldıklarını aktaran Dal, fuar boyunca birebir 300’den fazla tekstil alıcısına bilgilendirme yapmayı ve Denizlili üreticilerle buluşturmayı planladıklarını, bunu yanı sıra standın ziyaretçi sıfatıyla fuara katılan Denizlili işadamları için de görüşme yapmaları konusunda hizmet vereceğini söyledi.

2017 ÜLKEMİZİ ANLATMAKLA GEÇTİ AMA…

Bu sene 2. kez Denizli’den direk uçakla Frankfurt’a gittiğinin ifade eden DETGİS Başkanı Mustafa Koltuksuz ise, “Geçen sene bunu ilkini yapmıştık. Ama darbe girişiminden 6 ay sonra gerçekleşmişti bu organizasyon ve bu nedenle geçen sene kendimizden daha çok müşterilerimize bu olup bitenleri ve ülkemizi anlatma yoluna gittik. İkili ilişkilerden daha çok Türkiye’deki durumu anlattık” diye konuştu.

2018 ÇOK İYİ GEÇECEK

BASİAD Başkanı Selim Kasapoğlu da2017’inin son düzlükte beklentilerin ötesinde iyi geçtiğini, 2018’de de beklentilerin iyi olacağı yönünde güçlü bir kanı oluştuğunu, Avrupa’da veriler iyileştiğini, 2018’in oldukça başarılı geçeceğini düşündüğünü kaydetti.

Heimtextil 2018 kapılarını yarın açıyor. Dünyanın tekstil konusundaki en büyük fuarı olarak gösterilen fuar 4 gün sürecek. Fuarı DTO’nun katkılarıyla Denizli Gazeteciler Cemiyeti de yakından takip ediyor.