DOSTEK Koleji ile Deniz Tekstil arasında iş birliği protokolü imzalandı – D20Haber
30.06.2024, Pazar
20 °C / 36 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Denizli OSB
  6. /
  7. DOSTEK Koleji ile Deniz Tekstil arasında...

DOSTEK Koleji ile Deniz Tekstil arasında iş birliği protokolü imzalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Haziran 2024 Perşembe - 10:59Güncelleme: 27 Haziran 2024 Perşembe - 10:59
DOSTEK Koleji ile Deniz Tekstil arasında iş birliği protokolü imzalandı

Deniz Tekstil ile Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji (DOSTEK) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Ülke ekonomisine katkı sağlamak ve okullarından yeni mezun olan öğrencileri istihdam etmek amacıyla Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji ile Deniz Tekstil arasında iş birliği protokolü imzalandı. İş birliği protokolüyle DOSTEK’den mezun olan öğrenciler, Deniz Tekstil’e ait olan iplik, örgü, boyahane, baskı ve konfeksiyon işletmelerinde istihdam edilecek.

Haberin DevamıReklam




Eğitim kurumları ile sanayi sektörünün iş birliği içerisinde çalışmasının önemini vurgulayan Deniz Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı, “Meslek liseleri ile sanayi sektörünün iş birliği içerisinde çalışması hem ülkemiz hem de sanayi kuruluşlarımız için çok önemli. Sanayi sektörünün yetişmiş iş gücü ihtiyacı giderek artmaktadır. DOSTEK koleji uzun yıllardır Denizli sanayisine pek çok eğitimli işgücü yetiştirmektedir. Yaptığımız bu protokolle öğrencilerimizin son yıllarda artan iş bulma ve gelecek kaygılarını azaltmanın yanı sıra, yetişmiş işgücünün potansiyelini ortaya çıkararak işletmelerimiz içerisinde istihdam etmek istedik. Bu protokolün her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Okul Müdürü Saadettin Dumlu da mesleki eğitimde öğrencilere sektörün ihtiyacına uygun bilgiler ile mesleki motivasyon kazandırılmasının önemli olduğunu belirterek, “DOSTEK olarak bu yetkinliklerin kazandırılması konusunda işletmelerimizle iş birliği içerisinde çalışmalar yürütmekteyiz. Bugün imzaladığımız protokol ile mesleki eğitimin en önemli sorunlarından biri olan meslek lisesi mezunlarının mezuniyet sonrasıalanlarında çalışmama sorununa da örnek bir çözüm üretilmiş olacağız. Eğitim-öğretim gönüllüsü, mesleki eğitim ve DOSTEK’e sürekli maddi manevi destekler sağlayan Deniz Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı sayın Derya Baltalı beyefendiye şahsım, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz adına çok teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.