Oğuz’dan ‘telefonu bırak, kitabı aç’ çağrısı – D20Haber
24.05.2024, Cuma
13 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Oğuz’dan ‘telefonu bırak, kitabı aç’ çağrısı

Oğuz’dan ‘telefonu bırak, kitabı aç’ çağrısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Haziran 2018 Çarşamba - 16:57Güncelleme: 13 Haziran 2018 Çarşamba - 16:57
Oğuz’dan ‘telefonu bırak, kitabı aç’ çağrısı

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, okumayı teşvik amacıyla önümüzdeki eğitim öğretim yılında hediyelerin kitap olarak verileceğini açıkladı ve ‘telefonu bırak, kitabı aç’ çağrısını yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un başkanlığında, ilçe milli eğitim müdürlerinin katılımıyla yapılan toplantıda, 2017-2018 eğitim öğretim yılı değerlendirildi. Denizli’de okullaşmanın okul öncesinde yüzde 82.4, ilkokulda yüzde 96, ortaokulda yüzde 109.4, ortaöğretimde yüzde 88.3, genel ortaöğretimde yüzde 43.1 ve mesleki ortaöğretimde yüzde 42,8 olduğunu belirten Oğuz, en büyük hedeflerden birisinin tam gün eğitime geçmek olduğunu söyledi.

“OKUYAN BİR NESİL, OKUYAN BİR DENİZLİ”

Haberin DevamıReklam




Kitap okumayı teşvik edecek çalışmalara da değinen Oğuz, “Nesillerimizi okuyan nesiller olarak yetiştirmeliyiz. Başarıya ulaşmak için okuma alışkanlığını çocuklarımıza aşılamamız gerekiyor. Ama ilk önce kitap okuma alışkanlığına ebeveynler olarak kendimizden başlamalıyız. ‘Okuyan bir nesil, okuyan bir Denizli’ sloganı ile yola çıkarak, ‘telefonu bırak, kitabı aç oku’ diyoruz. Önümüzdeki yıllarda il düzeyi yaptığımız tüm yarışmaların hediyeleri kitap olacaktır. En çok kitap okuyan anne-baba, öğretmen ve öğrenci ödüllendireceğiz” dedi.

Oğuz, ildeki Z-Kütüphane sayısının 54’lere çıkarıldığını, bakanlığın gönderdiği ödenekler, hayırseverlerimizin katkıları ve yerel imkânlar ile bunların sayısını her geçen gün artırdıklarını sözlerine ekledi.