Pamukkale’de Kocaçukur restleşmesi – D20Haber
22.06.2024, Cumartesi
25 °C / 41 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale’de Kocaçukur restleşmesi

Pamukkale’de Kocaçukur restleşmesi

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 6 Mayıs 2024 Pazartesi - 17:24Güncelleme: 6 Mayıs 2024 Pazartesi - 19:37
Pamukkale’de Kocaçukur restleşmesi

Pamukkale Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında Kocaçukur'daki tesisler nedeniyle restleşme yaşanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, yeni bir sözleşme imzalanmaması halinde Kocaçukur Tesisleri'nin boşaltılmasını istedi. Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemür ise, “Kira bedeli yüksek, ben de Örenyeri'nin çöplerini toplamıyorum" yanıtını verdi.

Pamukkale Belediye Meclisi Toplantısı’nda gündem dışı soruyu yanıtlayan Başkan Ali Rıza Ertemür, kiralama konusunda istenilen rakamın yüksek olduğunu, bu nedenle anlaşmazlık yaşandığını ve bakanlığın kendilerinden tesisi boşaltmalarını istediğini söyledi.

Aylık ortalama kira bedelinin 500 bin lira olduğunu, bu parayı kazanmanın mümkün olmadığını anlatan Ertemür, sözleşme imzalamadığını, bakanlığın boşaltma istemine de “Ben de Örenyeri’nin çöplerini toplamıyorum” yanıtı verdiğini ifade etti. Ertemür, şu yanıtı verdi:

“Bir protokol imzalanmış daha önce. Mart ayında tekrar imzalanmak istenmiş ama sayın Avni Örki, ‘Yeni yönetim imzalasın’ diyerek imzalamamış. Geldiğimde karşıma çıktı. Aylık 750 bin lira gibi bir rakam ama bunun altı ayı 750, kalan bölümü 300, ortalama 500 bin lira yıllık. Bunu kabul etmedim. Burasının bu parayı kazanması da mümkün değil. Fiyat politikasının doğru olmadığını düşündük. Dediler ki, ‘Boşaltacaksınız.’ Ben de ‘Boşaltmam’ dedim. Böyle bir boşaltma nereden çıktı? Sonra Turizm İl Müdürlüğü ile görüştük buradaki arkadaşla. Geldiler buraya konuştuk ve bugün için boşaltmamızı istiyorlardı. Fakat ben çalışmaya devam ediyorum. Açıkçası onların bize yaptıklarının karşılığını biz de onlara söyledik. Ben de dedim, ‘Burası bize ait bir yer. Siz örenyerlerini özel bir şirkete kiralıyorsunuz, kiraladığınız şirketin ağılını bana temizletiyorsunuz, belediyeye. Ben de temizlemiyorum. Ekibimi çekiyorum. Cuma gününden beri orada çöpleri toplamadım.’ Bugün genel müdür sabah erkenden aradı. Dedi ki, ‘Böyle böyle bir durum var.’ ‘Evet, Biliyorum. Bu kararı ben verdim. Çünkü sizin aldığınız karar yanlıştı. Ben bu kamu adına bu kararı verdim. Sizin kiraya verdiğiniz özel şahsın temizliğini ben yapamam. Bugüne kadar yapıldıysa yanlış yapılmış. Kiraladığınız yerden parayı siz alıyorsunuz ama bana temizlik yaptırtıyorsunuz. Aynı zamanda Kocaçukur’u elimden almak istiyorsunuz. Ben bunu kabullenmiyorum. Ben bunu Denizli ve Pamukkale halkı için istiyorum’ dedim.

Haberin DevamıReklam




‘Sonra hemen bir protokol yapalım’ dedi. Dedim ki, ‘Ben bu kiraya imzalamam. Açıkçası 750 bin lira gibi bir rakamı ödeyemem. Bir daha güncelleyelim. Bugün akşamüstü bir daha görüşeceğini söyledi öyle kaldı.’

Şunu söylemeliyim, Pamukkale Belediyesinin imkanları başkasına kullandırıldı. Bunu hepimiz adına söylüyorum asla kullandırmam. Özel yerlere kiralamışız, özel şahıslar çalıştırıyor ama temizliğini bizim arkadaşlarımız yapıyor. Çok enteresan. Kırmızı Su’da da gördüm. Aynı şekilde, ‘Kiracının yapması gerekiyor, benim ekibimin orada olması doğru değildir’ diyerek orada da çektim. Şimdi o arkadaşlarla da görüşeceğiz.

Denizli, Pamukkale ve belediyenin bütün hakları çarçur edilmiş bugüne kadar, yanlış yapılmış. Kiraya verilen yerlerde kiracı temizliği bana yaptırıyor, çimleri bana biçtiriyor, kendisi orada oturuyor. Bugün yine göndermedim, çöpleri toplatmadım. Orayı kiralayan şirket de aramış belediyeyi, ‘Ne olacak?’ diye. Biz, belediyenin haklarını savunuyoruz. Benim personelim özel bir şirketin hizmetçisi olamaz. Onun için geri çektim arkadaşlar. Bekliyoruz şu an için.

Karşılıklı konuşup anlaşarak ortak bir noktada buluşabiliriz. Ama benim bakış açım daha farklı bu konuda. Bütün Ege Bölgesi’nde örenyerlerini kiralayan bir şirket var. Bu şirket de buraları alt kiracılara veriyor. Yani devletten alıyor, 5-10 liraya alt şirkete kiralıyor. Ancak kiralanan yeri ben temizliyorum. Çöpünü ben alıyorum. Benim personelim ve onun maaşını Pamukkale halkı veriyor. Biz o yanlışı ortadan kaldırdık. Şimdi geliyorlar, arayıp soruyorlar. Biz de normal şartlarda normal koşullarda geri versek, normal bir sözleşme ile Kocaçukur’a talip olduğumuzu söyledim. Peşini bırakmayacağım.”