PRENSESİN TACI NE ZAMAN DÜŞER? – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAZARLAR
  4. /
  5. Halil SAĞAT
  6. /
  7. PRENSESİN TACI NE ZAMAN DÜŞER?

PRENSESİN TACI NE ZAMAN DÜŞER?

A- A+

Ebeveynlerinin prensesleri olanlarla karşılaşmışızdır. Bir prenses şaşasını yaşatan aileleri, “baby shower” partileri ile çocukları henüz doğmadan taçlarını takarlar. Doğmuş olmasının, bir yıl yaşamış olmasının nişanesi olarak taht hazırlanır ve alkış tufanı koparılır. Sadece anne kokusu yeterli olacak olan bebeğe. Artık taç takma töreni de geride kaldığına göre prensesliğe doğru adım atar geleceğin taçsız prensesi. Gülümsenmeye aç olan bebeğin kalbi farklı bir nişane ile daha doldurulur. Adına akıllı telefon dediğimiz çocuğunun nasılda güzel olduğunu paylaştığı gönderi ile çocuğunun prensesliği ile gurur duyar. Ne de güzel kürklere sarmış sarmalanmıştır. Tek bir bakışa aç olan bebek.

Hayat zordur anneler için. Bebeklerinin bakımını üstlenmek, hele ki huysuz olduklarında sorunlarla baş edebilmek... Neyse ki hiç tanımadığı, bir ay önce işçi bulma sitesinden bulduğu bir bakıcısı vardır. O halledecektir. Prensesinin kürkü kabarıklaştıkça, tacı büyütüldükçe görenler gözlerini alamaz olur. Ne de güzel bir çocuktur o. Saçları özenle yapılı ama göz temasına düğüm atılmış olan. İlgi denizine atılmış ama hiç bir zerresi ıslanmamış olan. Sevgi pınarlarında büyütülmüş ama suya aç olan bir prenses.

Yıllar geçmiş parmağını şaklatmasıyla fanusu cennete dönen prensesin kürkünü giydirecek kişi değişmiştir. Adına eş diyecekleri biri ile karşılaşmıştır. Beyaz atlı prensinin tacına vurulmuş, hayatları bir anda iki kişilik olmuştur. Gün gelip tacı kendinden alıp kendi bebeğine devretme sırası geldiğinde baş kahramanımız afallayacak ve tahtından kalkmak istemeyecektir. Hamilelikle birlikte aynada dahi görmeye katlanamadığı bedeni kendinin olmamalıdır. Yoksa artık tacı düşmüş müdür? Doğum sonrası depresyonlar hayatı içinden çıkılmaz bir hale sürükleyecek, keyifsiz mutsuz bir hayatın kapıları sonuna kadar açılacaktır. Hayat artık zordur. Tacını geri almak ister başaramaz. Artık bir sorumluluk sahibidir. Ancak bunun nasıl bir şey olduğundan habersiz depresyonunu yaşamaya devam edecektir.

Hayat treni her bir kişi için ayrı bir güzergah çizmektedir. Kimisi raysız bir alanda yoluna devam etmeyi başarırken kimisi ise vagonlarının kalitesizliğinden yakınır. Hayatı boyunca psikolojik bakım yerine parasal bakım almış ve kıyafetleri ile güzelliği ile ön plana çıkarılmış çocuklar birçok alanda kendilerini ilk fırsatta yerle bir bulacaklardır. Her bir stresör faktör bu durumların etkisini arttıracaktır. Gebelik süresince, doğum sonrasında bedenindeki değişimler kişi için bebeğinin gelişinin habercisi olmaktan çok uzak bedeninin güzelliğinin bozulması olarak değerlendirilecektir. Hayatı boyunca var olma sebebi bir anda elinden gidecektir.

Artık prenses olmadığının farkına vardığında önünde kutularca ilaçla bulacaktır kendini. Ancak ne fayda, sonu gelmeyen panik ataklar ile hayatı zindana çevrilmiştir. Derdine çare aramaya başlarken tüm kapıları gezecek ancak kendi kapısını çalmayı unutacaktır taçsız prenses.

Yazarın Diğer Yazıları
Yaşam Transferi
14 Ocak 2020 Salı
Hekimoğlu
7 Ocak 2020 Salı
Zamansız Öfke
24 Aralık 2019 Salı
Çocuk sever misiniz ?
3 Aralık 2019 Salı
Bütün Erkekler Aynı Mıdır?
25 Kasım 2019 Pazartesi
Kedi Sevgisi
5 Kasım 2019 Salı
Sevgi Pınarı
14 Ekim 2019 Pazartesi