Honaz’da seçim gerginliği – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
15 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. HONAZ
  8. /
  9. Honaz’da seçim gerginliği

Honaz’da seçim gerginliği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Haziran 2019 Pazar - 15:52Güncelleme: 2 Haziran 2019 Pazar - 16:06
Honaz’da seçim gerginliği

Honaz’da belediye başkanlığı seçimi yapılırken, üç mahallede AK Parti ve CHP’li adayların taraftarlarının karşı karşıya geldiği iddia edildi.

İddiaya göre, gerginliğin adreslerinden birisi Karateke oldu. CHP’li görevlilerin müşahitlerin seçmenlerle diyoloğu ve oy kullanma kabinlerine birden fazla seçmenin girmesine müdahale etmesiyle tansiyon yükseldi.

Karateke’de görev yapan CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, “Müşahitlerin seçmenleri içeriye götürmesi, kabinlere birden fazla kişinin girmesi rutinmiş. Biz buna müdahale edip önledik. Bu duruma AK Partililer karşı çıktı. Gerginlik üzerine Karateke’ye jandarma ekipleri geldi” dedi.

Gerginliği yaşandığı bir başka yer Kaklık Mahallesi oldu. Seçmen ziyaretleri sırasında M.G.’nin silahla dolaştığı ve zaman zaman bunu gösterdiği öne sürüldü. Buna CHP Belediye Başkan Adayı Yüksel Kepenek’in müdahale ettiği, tabancayla dolaşmaması yönünde ikazda bulunulduğu belirtiliyor.

Kocabaş Mahallesi’nde de zaman zaman tansiyon yükseldi. Para dağıtıldığı iddiaları nedeniyle CHP ve AK Partililerin karşı karşıya geldiği ilerisürüldü. Yapılan müdahale ile tartışmaların büyümesinin önüne geçildiği, güvenlik önlemlerinin artırıldığı bilgisi geliyor.