Kaklık Mağarası travertenleriyle ilgi çekiyor – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. HONAZ
  8. /
  9. Kaklık Mağarası travertenleriyle ilgi çekiyor

Kaklık Mağarası travertenleriyle ilgi çekiyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Temmuz 2023 Cumartesi - 11:48Güncelleme: 1 Temmuz 2023 Cumartesi - 11:48
Kaklık Mağarası travertenleriyle ilgi çekiyor

Denizli’nin Honaz ilçesinde bulunan ve Pamukkale'nin yerin altındaki benzeri olarak tanımlanan Kaklık Mağarası’na ziyaretçi sayısı her geçen yıl artıyor.

Kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Honaz ilçesine bağlı Kaklık Mahallesi'nde yer alan mağara, travertenleri, termal su havuzları, yeşilin farklı tonlarındaki yosunları, 32 derecede sabit olan havası ve büyülü atmosferiyle 21 yıldır turizme katkı sağlıyor.

Ziyaretçilerin üzerinde yürüme imkanı bulduğu berrak ve kükürt kokulu suyun bazı cilt hastalıklarına iyi geldiği rivayet ediliyor.

Anadolu Ajansının (AA) FPV dron ile görüntülediği mağara, içinden akan şelalenin basamaklar halindeki travertenlerle oluşturduğu görüntüler ise eşine az rastlanan bir manzarayı ortaya koyuyor.

Yurt dışından gelenler ile özellikle Japonya, Kore ve Çinli turistlerin yoğun ilgi mağarayı gezen ziyaretçiler beğenilerini dile getirdi.

Fransa'da yaşayan Ramazan Acun, ilk kez gördüğü bu mağarayı çok beğendiğini anlatarak, "Dedikleri kadar güzel. Ben Pamukkale'yi gezdim, gördüm. Burası da oranın aynısı. Yalnız yeraltı bu sefer. Ortam çok güzel" dedi.

Acıpayam'dan gelen Berna Karakuzu da mağaranın atmosferini çok sevdiğini belirterek, "Benim egzamalarım var. Şifa için geldim. Çok güzel bir yer. Herkesin haberi olmalı bence. Herkes bu şifalı sulardan yararlanmalı" diye konuştu.

DENİZLİ (AA)