Dev domuz sürek avıyla öldürüldü – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. HONAZ
  8. /
  9. Dev domuz sürek avıyla öldürüldü

Dev domuz sürek avıyla öldürüldü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Ağustos 2021 Cumartesi - 12:03Güncelleme: 28 Ağustos 2021 Cumartesi - 12:22
Dev domuz sürek avıyla öldürüldü

Denizli’nin Honaz ilçesinde, ekili alanlara zarar veren domuzların peşine düşen avcı grubu bunlardan birisini öldürdü. 300 kiloluk domuzun avlanmasının ardından da avcı grubu anı fotoğrafı çekmeyi ihmal etmedi.

İlçenin Kocabaş Mahallesi’nde bir süredir domuzların ekili alanlara zarar vermesi üzerine avcı grubu peşlerine düştü. İbrahim Kök, İbrahim Yardım, Uğur Sural, Kadir Pakel, Yasin Sargın, Zafer Kul, Ferhat Barutçu ve Mustafa Karaca’dan oluşan grup, tarım ürünlerine zarar veren domuzları vurmak için sürek avına çıktı.

Takip sırasında dev bir domuzla karşılaşınca tetiklere peş peşe dokunuldu. Bir tarlanın içinde vurulan yaklaşık 300 kilogram ağırlığındaki domuz, iki saatlik çalışmayla bulunduğu yerden çıkarıldı.

Denizli’nin birçok ilçesinden domuzların yol açtığı zararla ilgili çiftçilerden şikayet geldiğini anlatan avcı İbrahim Kök, “Yaşanan kuraklık nedeniyle çiftçilerimiz çok zor günler geçiriyor. Büyük verim ve rekolte kayıpları var. Birde bunun üzerine domuzlar ekili arazilere büyük zarar veriyor. Her gün farklı ilçelerden domuz zararlısıyla ilgili şikayetler alıyoruz. Geçen gün Kocabaş Mahallesi’ndeki çiftçilerimizden de şikayet geldi. Sabah çok erken başlattığımız sürek avı sırasında 15 dönümlük mısır tarlası içinde yaklaşık 300 kilogramlık domuzla karşılaştık. Ava katılan avcı arkadaşlarımızla birlikte mısır tarlası içinde yaptığımız çalışmayla mısırlara zarar veren domuzu vurmayı başardık. Sık ekili boyu yaklaşık 1,5 metreden yüksek mısırların içinden 300 kilogramlık domuzu dışarıya çıkartmak çok kolay olmadı” dedi.

DENİZLİ (İHA)