Bilim insanları Kaklık Mağarası’na hayran kaldı – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. HONAZ
  8. /
  9. Bilim insanları Kaklık Mağarası’na hayran kaldı

Bilim insanları Kaklık Mağarası’na hayran kaldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Ekim 2019 Cuma - 17:17Güncelleme: 25 Ekim 2019 Cuma - 17:20
Bilim insanları Kaklık Mağarası’na hayran kaldı

Pamukkale Üniversitesinde (PAÜ) düzenlenen “Denizli Traverten Jeoparkı ve Jeoturizm Çalıştayı”na katılan bilim insanları, Kaklık Mağarası’nda incelemelerde bulundu.

PAÜ’de dün başlayan ve bugün de devam eden Denizli Traverten Jeoparkı ve Jeoturizm Çalıştayı kapsamında bilim insanları, Kaklık Mağarası’nı ziyaret etti. Yer altındaki Pamukkale olarak bilinen mağarayı inceleyen bilim insanları, mağaranın oluşumu ve yapısıyla yakından ilgilendi. Kaklık Mağarası’nı gezen ve hayran olan öğretim üyeleri, bölgenin daha fazla tanıtılması gerektiği konusunda görüş bildirdi.

Kaklık Mağarası’nda düzenlenen etkinliğe Honaz Kaymakamı Turan Atlamaz, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Barış Semiz ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Kaklık Mağarası’na olan ilginin giderek arttığını kaydeden Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, “Göreve geldiğimiz günden bu yana yer altındaki Pamukkale’ye büyük önem veriyoruz. Bu bölgenin temizliği, düzeni, tanınırlığının artırılması konusunda yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bunun geri dönüşlerini de almaya başladık. Her geçen gün Kaklık Mağarası’nı görmek için gelenlerin sayısı artıyor. Çeşitli üniversitelerden gelerek bölgede incelemelerde bulunan ve buraya değer veren siz değerli bilim insanlarına çok teşekkür ederim” dedi.

Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Barış Semiz de bölgenin daha fazla incelenmesi ve tanınırlığının artırılmasıyla ilgili çalışmalara destek olacaklarını kaydetti.