Dereye ölü büyükbaş hayvanlar atıldı – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
15 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇİVRİL
  8. /
  9. Dereye ölü büyükbaş hayvanlar atıldı

Dereye ölü büyükbaş hayvanlar atıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Ağustos 2019 Pazar - 13:08Güncelleme: 11 Ağustos 2019 Pazar - 13:08
Dereye ölü büyükbaş hayvanlar atıldı

Denizli’nin Çivril ilçesinde dere yatağına ölü büyükbaş hayvanlar atıldı. Yayılan kokudan şikayet eden vatandaşlar, bunların gömülmesini istedi.

Çivril’de hayvancılık ve besiciliği yoğun olarak yapıldığı Çetinler Mahallesi’nde, dere yatağına atılan ölü büyükbaş hayvanlar tedirginlik yarattı. Ölü ineklerden kötü koku yayılmasına tepki gösteren mahalle sakinleri, yerleşim yerlerine çok yakın bölgelere atılan hayvan leşlerinin sıcak havalarda sinek ve koku ile birlikte hastalıklara davetiye çıkardığını belirtti.

Mahalle sakinleri, “Çevrede hayvancılık yapanlar ölen hayvanlarını traktör ile sürükleyerek getirip dere yatağına atıyor. Şimdilerde her ne kadar su akmasa da köyden gelen köpekler hayvan leşlerini yiyor. Oluşan sinek ve kötü koku mahalleye kadar geliyor. Oluşan mikroplar hastalığa davetiye çıkarıyor. Jandarma ve ilçe tarım hayvanların kulak küpelerinden sahibini bulup gömerek yok ettirebilir” dedi.

Dere yatağına bir hafta içinde ölü üç inek atıldığını bildiren mahalle sakinleri, yetkililerden konuya çözüm bulmasını istedi.