20 yılda bitirilemedi, kaderine terk edildi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇİVRİL
  8. /
  9. 20 yılda bitirilemedi, kaderine terk edildi

20 yılda bitirilemedi, kaderine terk edildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Ağustos 2018 Çarşamba - 12:16Güncelleme: 1 Ağustos 2018 Çarşamba - 12:16
20 yılda bitirilemedi, kaderine terk edildi

Denizli’nin Çivril ilçesinde yapımına 1998 yılında başlanan düğün salonu ve işyerleri inşaatı yarıda kaldı. Bitirilemeyen bina kaderine terk edildi.

İlçenin Özdemirci Mahallesi, Denizli büyükşehir olmadan önce beldeydi ve belediye tüzel kişiliğine sahipti. Dönemin DYP’li Belediye Başkanı Ali Kılıç tarafından 40 bin 300 lira bedelle ihale edilen ve yapımına 1998 yılında başlanan bina, 2004 seçimlerinde başkanlığı kazanan AK Partili Ramazan Bayram’ın “usulsüz ödeme” yapıldığı iddiasıyla açtığı davadan sonra tamamlanamadı. Bu bina için 276 bin lira ödene yapıldığı, 274 bin lira da borç kaldığı, açılan davanın ise zaman aşımına uğradığı belirtildi.

Binanın yıllardır atıl vaziyette bırakıldığını belirten mahalle sakinleri, “yıkılmadan değerlendirilsin” çağrısında bulunarak, “Devletin parası boşa gitmesin, bina yıkılıp gitmesin. Burada 14 işyeri var, bir şekilde buralar değerlendirilmeli. Özdemirci’nin önemli bir eksiğini giderecek bu bina, düğün salonu ve alt katında 14 işyeri olarak İller Bankası tarafından kredilendirilerek yapılmaya başlanmış. 40 bin 300 lira ile başlayan binanın maliyeti 2002 yılından sonra birim fiyatların değişmesi ve enflasyon oranındaki artışla birlikte 300 bin liraya yaklaşmış. 2004 yılından sonra ‘bina ile ilgili evraklar bulunamadı’ denildi. İller Bankası ve bakanlıktan alınan evraklarda bina için tek imza ile hak ediş ücreti ödendiği söylendi. Bu durum karşısında başkan dava açtı ve kazandı. Karşı taraf davayı temyize yolladı, yeniden yargılama kararı geldi. Tekrar yargılama başlamadan dava zaman aşımına uğradı. Dolayısıyla bina ortada kaldı. Ödenen 276 bin liraya rağmen üstlenici firma işi tamamlamadan bu halde bıraktı gitti” dedi.

Binanın yapımının anahtar teslimi olarak ihale dildiğini söyleyen vatandaşlar, “İnşaat devam ederken çelik çatı, plastik doğrama pencere ve dükkânların kapı pencere profilleri takıldı. Sonra dava süreci başlayınca tamamlanmadı. Dava sonrası da tamamlanmayınca çelik çatı, mermer zeminler, pencereler ve profil kapılar söküldü parçalandı” diyerek binanın atıl vaziyette bırakılmasına tepki gösterdi.

Tamamlanamayan ve harabeye dönen inşaat, 2 bin 500 kişilik bir düğün salonu ile 14 işyerinden oluşuyor.