RAMAZAN VE GÖNÜLLER YAPMAK – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAZARLAR
  4. /
  5. Ali SÜRÜCÜOĞLU
  6. /
  7. RAMAZAN VE GÖNÜLLER YAPMAK

RAMAZAN VE GÖNÜLLER YAPMAK

A- A+

Müslümanın sevgisi sınır tanımaz Müslümanın gönlü geniştir. Tüm dünya bir Müslümanın gönlünde yer alır. Müslümanın sevgisi Filistin’de, Suriye’de, Irak’ta, Bangladeş’te, Mısır’da, Doğu Türkistan’dadır. Müslümanın gönlü tüm Müslümanlarla beraberdir. Onların acısı O’nun acısıdır. Onların sevinci O’nun sevincidir.

Müslümanın sevgisi renk, ırk, cinsiyet ayırmaz. Müslümanın gönlü siyahıyla beyazıyla, kadınıyla erkeğiyle, herkesi kuşatır. Müslüman, Yaratanının önem verdiğine önem verir.

“Allah sizin sûretlerinize ve servetlerinize bakmaz. Fakat kalplerinize (îman veya inkâr halinize) ve amellerinize bakar” (Müslim, Birr 34)

Müslümanın gönlü kâh Afrika’da, kâh Asya’dadır. Kâh Ortadoğu’ya iner, gönlü yürek yangınına döner. Kâh Afrika’ya varır, açlıkla bedeni sızlar. Çünkü Gönül Rabbimizin tahtıdır.

Müslüman hayatı tek başına yaşayamayacağını en iyi bilendir. Müslüman kardeşini asla unutmayan, derdiyle dertlenen, sevinciyle sevinendir. Müslüman Efendimizin Sünnetini düstur edinmiştir.

Sadece kendimizi önemsediğimiz, kendimizden başkasını düşünmediğimiz, insanların, hele hele Müslümanların sıkıntısına kayıtsız kalacağımız bir hayat tarzımız olamaz. Üç kuruş dahi etmeyecek bir dünya menfaati için gönül yıkamayız, insanları incitemeyiz. Çünkü geçici dünyanın malına aldananlar gönüller yapamazlar, ancak gönüller yıkarlar. Üç kuruşluk dünya menfaatini her şeyin üstünde görenler, gönülleri kırılmışların elinden tutup ta kaldırmazlar, bırakın el uzatmayı onların başlarına bombalar yağdırır, yüzleri tozlara bular, anaların, babaların ve çocukların gözlerinden yaş değil de kan akıtırlar.

Bu ramazan bizim için bir milat olsun. Bu ramazan gönüllerin kaynaştığı bir ramazan olsun. Bu ramazan kırılan gönüllerin onarıldığı zaman olsun. Kırılan kalpleri onarmak belki zordur veya zor gelebilir bizlere. Ancak gönülden gönüle giden bir yol mutlaka vardır. Gönüller yapmak isteyene Rabbimizin yardımı her zaman mevcuttur.

Bizler Müslümanız. Bizler kardeşiz. Bu hep böyleydi. Bugünde böyle olmalı, gelecekte de böyle olacaktır. Müslümanlar birbirinden asla ayrılamaz. Müslümanların birbirinden ayrılmaması içinde Rabbinin yolundan ayrılmaması gerekir.

Ramazan, yardımlaşma ayı. Ramazan, imkânlarımızı imkânı olmayanlara aktarma ayı. Ramazan, incinmeden ve incitmeden gönüller yapma ayı. Mahallemizde bulunan bir fakire el uzatmak bizim için çok büyük bir nasiptir. İlçemizde, şehrimizde, ülkemizde ve tüm dünyadaki Müslüman kardeşlerimize el uzatmak, onların yanında olabilmek, minnet etmeden ve teşekkür dahi beklemeden yardımlarımızı aktarmak ne güzel bir nimettir.

Gün gönüller yapma vaktidir. Gün kardeşlerimizle buluşma, dertleriyle dertlenme vaktidir. Gün kardeşlerimize el uzatma, ihtiyaçlarını giderme vaktidir. Gün kardeşliğimizin gereğini yerine getirme vaktidir. Gelin gönüllerinizi Müslüman kardeşlerinize açın. Yardımlarınızı kardeşlerinize ulaştırın. Dünya mutluluğu ve ahirette cennet sizleri beklemektedir.

Rabbim ramazanı şerifi bir fırsat olarak bilip, gönüller yapabilmeyi, birlik ve beraberlik içinde yaşam sürdürmeyi, kardeşlik duygularımızı güçlü bir hale getirebilmeyi nasip eylesin.
Hayırlı Ramazanlar, Selam ve dua ile…

Yazarın Diğer Yazıları
RAMAZAN VE DEĞER YARGILARIMIZ
11 Haziran 2018 Pazartesi
KADİR GECESİ
10 Haziran 2018 Pazar
MÜSLÜMAN HASET EDEMEZ
9 Haziran 2018 Cumartesi
HER ZAMAN KARDEŞLİK
7 Haziran 2018 Perşembe
HER ZAMAN KAZANDIRAN İYİLİK
5 Haziran 2018 Salı
ORUÇTAKİ BAŞARIYI NAMAZA TAŞIMAK
4 Haziran 2018 Pazartesi
GAYEMİZ HELAL LOKMA OLSUN
3 Haziran 2018 Pazar