GÖZÜMÜZÜN NURU RAMAZAN – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAZARLAR
  4. /
  5. Ali SÜRÜCÜOĞLU
  6. /
  7. GÖZÜMÜZÜN NURU RAMAZAN

GÖZÜMÜZÜN NURU RAMAZAN

A- A+

Ramazan bize hep hoş gelmiştir. Ramazan hep hoş kalmış ve hep hoş gitmiştir. nefislerinize şu soruyu sormanızı arzu ediyorum: Acaba biz Ramazan’ı hoş karşılayabiliyor muyuz? Ramazan ayında hoş kalabiliyor muyuz? Ramazan ayını hoşça uğurlayabiliyor muyuz?

Geliniz! Yaratanımızın fermanına kulak verelim. Hoş yaşayalım, hoş ölelim.
Geliniz! Ramazanı karşılayalım ki; O’da bizi karşılasın.
Geliniz! Ramazanı tutalım ki; O’da bizi tutsun ve bırakmasın.
Geliniz! Rabbimize yönelelim.

Hoşça kalmak için Ramazanı fırsat bilip günah kirlerimizden arınalım.

Ramazan ümit kesilmeyeceğinin en büyük nişanesidir. Allah’tan ümit kesilmez. Tövbeleri bozanlar, günahta haddi aşanlar için gidebilecek kapı var mıdır Allah’tan başka.

Geliniz! Rabbimize yönelelim. Günahlarımızı kimseyle paylaşmadan sadece Rabbimize arz edelim.

Hoşça bir yaşamı elde etmek için boğazımızdan geçenlere dikkat edelim.

Can boğazdan gelir ve can boğazdan çıkar. Canlar boğazdan geçenlerle ya iyi olur, ya kötü. Ruhlar boğazdan geçenlerle ya aziz olur ya zelil.

Bu ramazan, boğazımızdan aşağı geçenleri sorgulama vakti olmalı. Olmalı ki; temiz bir yaşantıyı ancak helal lokmalarla elde edeceğiz.

Hoşça bir ramazan geçirmek için dile sahip olmak gerek.

Ramazan bir arınma ayı. Ramazan bir korunma ayı. Dilin afetlerinden korunmakla hayatımızı hoşluğa sevk edeceğiz. Yaksa orucumuz sadece açlıktan ibaret olacak. Şimdi de

Ramazanı karşılayan ve ramazana hazırlanan kıymetli kardeşlerim!

Bu ramazanı fırsat bilelim her birimiz.
Tüm kötülüklerimizi artık bir kenara bırakalım.
Tüm iyilikleri kuşanalım bu ramazan.

Bu ramazanda camilerimizi dolduralım. Çocuklarımızı evlere hapsetmeyelim, sokaklara salıvermeyelim. Ellerinden tutalım. Bilelim ki; her devirde yangınlar var, her devirde tufanlar var. Her devirde kaybedenler, kazananlar var. Başta kendimiz olmak üzere aile efradımızı ve gücümüz yettiği kadar tüm insanları kurtarma adına çabamızı sarf edeceğiz. Kınayanın kınamasından korkmayacak, yaptıklarımız için hiçbir ücret talep etmeyecek, bizim ücretimizi Yüce Allah vereceğine kanaat getireceğiz.

Bu ramazanda ibadetlerimizi artık ahlak haline getirelim. İbadetlerimizi kendimizden hiç ayırmayalım artık.

Bu ramazanda ne yediğimize, ne yaptığımıza, ne söylediğimize, neye baktığımıza, neyi okuduğumuza, neyi hayata aktardığımıza dikkat edelim. Yediğimiz helal olsun, yaptığımız Allah rızası olsun, söylediğimiz doğru olsun, baktığımız meşru olsun, okuduğumuz Kur’an’i olsun, hayata aktardığımız İslami olsun.

Ramazanı on bir ayın sultanı yapan Kur’an-ı Kerim’i okumalı, okutmalı, okuyanlara ve okutanlara destek olalım bu ramazan. Bu ramazanda Kur’an’ı iyice anlama çabasına girişelim, hayat rehberi olsun diye indirilen Kelamullah’ı hayat kılavuzu haline getirelim.

Bu ramazanda kardeşliğimizi en ulvi seviyeye İslam Kardeşliği seviyesine çıkaralım. Müslüman toplumların ayrıştırılmak istendiği şu günümüzde biz birbirimize ram olalım. Vatanımızın selameti, milletimizin birliği için birbirimize düşmeyelim, birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat vermeyelim.

Ramazanımız mübarek gelsin. Ramazanda tüm iyilikleri kuşanmayı Rabbimden niyaz ediyorum. Allah’a emanet olalım. Allah’a emanet olsun tüm Müslüman kardeşlerimiz. Mazlumun feryadının dindiği, muhtaçların yüzlerinin güldüğü, sıkıntıların dindirildiği bir ramazan diliyorum Yüce Yaratanımızdan.

Hayırlı Ramazanlar, Selam ve dua ile…

Yazarın Diğer Yazıları
RAMAZAN VE DEĞER YARGILARIMIZ
11 Haziran 2018 Pazartesi
KADİR GECESİ
10 Haziran 2018 Pazar
MÜSLÜMAN HASET EDEMEZ
9 Haziran 2018 Cumartesi
HER ZAMAN KARDEŞLİK
7 Haziran 2018 Perşembe
HER ZAMAN KAZANDIRAN İYİLİK
5 Haziran 2018 Salı
ORUÇTAKİ BAŞARIYI NAMAZA TAŞIMAK
4 Haziran 2018 Pazartesi
GAYEMİZ HELAL LOKMA OLSUN
3 Haziran 2018 Pazar