Zeytinci, Mimarlar Odası MYK’ya seçildi – D20Haber
05.05.2024, Pazar
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Zeytinci, Mimarlar Odası MYK’ya seçildi

Zeytinci, Mimarlar Odası MYK’ya seçildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Nisan 2018 Pazartesi - 11:27Güncelleme: 9 Nisan 2018 Pazartesi - 11:27
Zeytinci, Mimarlar Odası MYK’ya seçildi

Mimarlar Odası Denizli Şubesi eski Başkanı Cüneyt Zeytinci, genel merkez yönetim kuruluna seçildi. Zeytinci, zor bir dönemde görev üstlendiklerini, mesleki sorunların çözümünün yanı sıra, özgür ve demokratik Türkiye konusunda bir sivil toplum kuruluşundan beklenen çalışmaları gerçekleştirmenin çabası içinde olacaklarını belirtti.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası’nın olağan genel kurulu hafta sonunda Ankara’da gerçekleştirdi. Gündemdeki maddeler ve konuların görüşülmesinin ardından dün de seçimler yapıldı. 26 şubeden 21’inin ortak çalışmasıyla seçimlere tek aday ve tek listeyle gidildi.

Mimarlar Odası Genel Başkanlığına Eyüp Muhçu yeniden seçildi. Yedi kişiden oluşan Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu’nda Ankara ve İstanbul’dan 2’şer, Denizli, Mersin ve Diyarbakır’dan 1’er üye yer aldı. Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu’na Denizli’den giren isim 33 yıllık mimar Cüneyt Zeytinci oldu.

Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nde 3 dönem başkanlık yapan, yönetim kurullarında görev alan ve bir dönem TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreterliği görevini üstlenen Zeytinci, “Ülkede yaşananlardan dolayı toplumun TMMOB ve bağlı odalardan sivil toplum örgütü olarak beklentileri yüksek. Mesleki sorunların çözümünün yanı sıra özgür ve demokratik bir Türkiye konusunda bir sivil toplum kuruluşundan beklenen çalışmaları gerçekleştirmenin çabası içinde olacağız” dedi.