Veli-Der, Milli Eğitim Bakanlığına karne verdi, sınıfta bıraktı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Veli-Der, Milli Eğitim Bakanlığına karne verdi,...

Veli-Der, Milli Eğitim Bakanlığına karne verdi, sınıfta bıraktı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Haziran 2022 Cuma - 15:49Güncelleme: 17 Haziran 2022 Cuma - 16:14
Veli-Der, Milli Eğitim Bakanlığına karne verdi, sınıfta bıraktı

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Denizli Şube Başkanı Elif Bekci, dernek olarak Milli Eğitim Bakanlığına verdikleri notları açıkladı. Karnenin sınıf geçme derecesi bölümüne ise “kaldı” yazıldı.

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Denizli Şube Başkanı Elif Bekci, bugün sona eren 2021-2022 eğitim öğretim yılını yaptığı yazılı açıklamayla değerlendirdi. Yaşanan ekonomik krizin eğitime olumsuz yansımaları olduğuna işaret eden Bekci, yetersiz ve dengesiz beslenmeleri nedeniyle çocuklarda algı düşüklüğü, bilişsel yetilerinde gerileme, fiziksel gelişimlerinde yavaşlama, kansızlık gibi birçok sağlık sorunları görültüğünü belirtti.

TARİKAT VE YURT ELEŞTİRİLERİ

Eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmenin devletin asli görevlerinden olduğunu vurgulayan Bekci, “Devlet bu görevini Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile yerine getirir ve bu görevini hiçbir kuruma, dini/siyasi yapıya ve kişilere devredemez; devredilmesi eğitim öğretim birliği yasasını ihlaldir. Tarikat, cemaat ve dini vakıflarla yapılan protokoller gereği eğitim formasyonu olmayan, eğitim bilimine uzak kişiler okullarda çocuklarımızın beyinlerini yıkamaya çalışmaktadır. Çocuklarımızın barınma sorununa özellikle kayıtsız kalan bakanlık, onlara dini yapıların yurtlarından başka seçenek bırakılmamaktadır. Devlet yurtları da dini yapıların yurtlarından farklı değildir. Son zamanlarda bu yurtlarda, intiharlar, şüpheli ölüm olayları artmıştır” ifadelerini kullandı.

KARNE NOTLARI

Milli Eğitim Bakanlığının yaşanılan sorunlara eğitimin bileşenleriyle birlikte ortak akılla çözüm üretmek yerine, “en doğrusunu ben bilirim” mantığı ile hareket ederek yaşanan sorunları krize dönüştürdüğünü kaydeden Bekci, Veli Der’in Milli Eğitim Bakanlığına verdiği karne notlarını da şöyle açıkladı:

BAŞARISIZ DERSLER: Karşılaştırmalı Çağdaş Eğitim Sistemi, Ölçme ve Değerlendirme, Kamu Maliyesi ve Toplumsal Fayda, Demokrasi ve İnsan Hakları, Laiklik ve Bilim Uygulamaları, Etik Eğitimi, Çevre ve Doğa Sevgisi.

BAŞARILI DERSLER: Talan ve Yalan Ekonomisi, Eğitimde Özelleştirme Uygulamaları, Değerler ve Din İstismarı Edebiyatı, TOKİ Mimarisi ve Rant Ekonomisi, Eğitimde Kadrolaşma ve Partizanlık Uygulamaları, Tarikat-Ticaret-Siyaset Döngüsü.