Veli-Der Denizli Şubesinden suç duyurusu – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Veli-Der Denizli Şubesinden suç duyurusu

Veli-Der Denizli Şubesinden suç duyurusu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Mart 2022 Cuma - 20:10Güncelleme: 25 Mart 2022 Cuma - 20:10
Veli-Der Denizli Şubesinden suç duyurusu

Veli-Der Denizli Şubesi üyeleri, yaptıkları çalışmalar nedeniyle bir dergi tarafından hedef gösterildikleri gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Bugün Denizli Adliye Sarayı’na giden Veli-Der Şube Başkanı Elif Bekci, yönetim kurulu ve dernek üyeleri, fotoğrafları basılarak ve isimleri yayımlanarak bir dergi tarafından hedef gösterildikleri ifade ederek, savcılığa suç duyurusu yaptı. Ardından da basın açıklamasında bulundular.

Basın açıklaması yapan Veli-Der Denizli Şube Saymanı Kemal Bekci, 7 yıl aradan sonra 1-3 Aralık 2021’de yapılan Eğitim Şurası’nda 128 tavsiye kararı alındığını, bunlardan bazılarının tartışmalı ve bir tanesinin de okul öncesi öğretim programında din, ahlak ve değerler eğitiminin yer alması olduğunu söyledi.

Zorunlu din eğitiminin çocukları nuhsal, zihinsel ve sosyal açıdan olumsuz etkilediğinin pedogoglar ve psikologlar tarafından ifade edildiğini kaydeden Bekci, “Buna rağmen bilimsel eğitim göz ardı edilerek, AİHM kararları yok sayılarak, ülkemizin altında imzası olduğu Evrensel Çocuk Hakları Sözleşmesi, Anayasa ve ilgili yasalar çiğnenerek okul öncesi din eğitimi ve okullarda zorunlu din dersi dayatılmaktadır. Veli-Der olarak, bu dayatmalara karşı mart ayı başında imza kampanyası başlattık. Bu kampanya gerici çevreleri rahatsız etmiş olacak ki, bu çevrelerin temsilcilerinden biri olan Baran Dergisi, gerici zihniyetini diline yansıtarak, Atatürk’ü ve Cumhuriyet’in kazanımlarını küçümseyerek değersizleştirmeye çalışıyor. Yaptığımız çalışmaları yazılarında çarpıtarak; laik, bilimsel, demokratik, parasız eğitim talebimiz din karşıtlığıymış gibi gösterilerek derneğimiz ve Denizli Şubesi yöneticisi arkadaşlarımız aşağılanmaya çalışılmakta ve hedef gösterilmektedir” dedi.

Bekci, şube başkanının yanında olduklarını, çağ dışı zihniyete karşı hukuki, demokratik ve meşru her türlü yollarla mücadele edeceklerini, derneği hedef gösteren yazılarından dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını sözlerine ekledi.