ÜNİ-PER-SEN, PAÜ Temsilciliği kuruldu – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. ÜNİ-PER-SEN, PAÜ Temsilciliği kuruldu

ÜNİ-PER-SEN, PAÜ Temsilciliği kuruldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Nisan 2022 Perşembe - 13:59Güncelleme: 7 Nisan 2022 Perşembe - 13:59
ÜNİ-PER-SEN, PAÜ Temsilciliği kuruldu

Kısa adı ÜNİ-PER-SEN olan Üniversite İdari Personel Sendikası’nın Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Temsilciliği kuruldu.

Türkiye genelinde 89 üniversitede örgütlenme sürecinde olan ÜNİ-PER-SEN’in Pamukkale Üniversitesi Temsilciliği kuruldu. Temsilciliğe Erhan Aran getirilirken, Mustafa Çan temsilci yardımcısı, Sadık Tahtacı, Zeliha Kılbıyık ve Murat İşim üye olarak görev aldı.

Temsilci Erhan Aran, sendikanın amaçlarını “Üniversitelerde ve diğer eğitim iş kolunda görev yapan idari personele hak ettiği değerin verilmesini, öğrenci ve akademik personelden sonra üçüncü sınıf personel anlayışının kırılmasını ve biri olmazsa diğerinin bir anlam ifade etmeyeceğinin bilincine varılmasını sağlamak” olarak açıkladı.

Eğitim iş kolunda verilen zam, tazminat, ödenek, teşvik ve benzeri özlük haklardan sadece belirli bir grubun değil idari personelin de yararlanmasını sağlayacak yasal düzenlemelerin yapılmasını hukuk devleti ilkesinin bir gereği olduğunu düşündüklerini belirten Aran, şunları kaydetti:

“YETERLİ KAZANIMLAR ELDE EDİLEMEDİ”

“Bu yüzden ekonomik-sosyal haklarımızı ve çıkarlarımızı artık eğitim sendikaları yerine ÜNİ-PER-SEN çatısı altında toplanarak savunacağımıza inanıyoruz. Zira üniversite idari personelleri olarak farklı sendikalarda çoğunluk olmamıza rağmen ne yazık ki yıllardır sendikalarca yasal düzeyde güçlü ve yeterli kazanımlar elde edilememiştir. Arkasında hiçbir siyasal oluşumun bulunmadığı ve bulunmayacağı sendikamız, gücünü değerli üyelerinden alacaktır. Bu anlayışla geleceğimize dair güzel şeylerin olacağı umuduyla yoğun bir tempoda büyük bir gayretle yorulmadan çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“Biliyoruz ki hak verilmez alınır” diyen Aran, hak arama mücadelesinde sendikasız veya farklı sendikalara üye olanları ÜNİ-PER-SEN çatısı altında birlikte mücadele etmeye çağırdıklarını sözlerine ekledi.