TTB Konseyi’nden maske kararına tepki – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. TTB Konseyi’nden maske kararına tepki

TTB Konseyi’nden maske kararına tepki

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Mart 2022 Cumartesi - 18:47Güncelleme: 5 Mart 2022 Cumartesi - 18:52
TTB Konseyi’nden maske kararına tepki

Denizli’de toplanan Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkezi Konseyi, covid-19 ile mücadelede en etkin önlemlerden olan maske konusunda son alınan karara tepki gösterdi. Konsey üyeleri, bu kararı toplantı boyunca taktıkları maskelerle protesto etti.

Bilim Kurulunun 2 Mart’taki toplantısının artından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Açık havada maske takma zorunda değiliz” açıklamasına tepkiler sürüyor. Hekimlerin özlük hakları ile “Beyaz Görev” etkinliklerini görüşmek üzere Denizli’de toplanan TTB Merkez Konseyi’nin gündeminde maske konusu da yer aldı.

Merkez Konsey 2. Başkanı Ali İhsan Ökten, Genel Sekreter Vedat Bulut, konsey üyeleri Rıza Hakan Erbay, Onur Naci Karahancı, Alican Bahadır, Kazım Doğan Eroğulları ve Denizli Tabip Odası yönetim kurulu üyeleri, toplantı boyunca maskelerini çıkarmadı.

TTB Merkez Konseyi Üyesi ve Denizli Tabip Odası Başkanı Prof Dr Rıza Hakan Erbay, yeni düzenlemelerin halk sağlığı açısından uygun olmadığını, aksine önlemlerin artırılması gerektiğini vurguladı.

Kararı protesto etmek amacıyla çalışmalarını maske takarak sürdüren konsey üyeleri, 13 Mart’ta gerçekleştirilecek “Beyaz Yürüyüş” ve 14 Mart’ta düzenlenecek “Beyaz Görev” etkinlikleri ile ilgili hazırlıkları ele aldı.