TMMOB İl Koordinasyon Kurulu: YSK’nın hukuk dışı kararını kınıyoruz – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu: YSK’nın hukuk...

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu: YSK’nın hukuk dışı kararını kınıyoruz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Mayıs 2019 Çarşamba - 13:54Güncelleme: 8 Mayıs 2019 Çarşamba - 13:54
TMMOB İl Koordinasyon Kurulu: YSK’nın hukuk dışı kararını kınıyoruz

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu, YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ilişkin kararını kınadı.

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu’nun “Yüksek Seçim Kurulu’nun hukuk dışı kararını kınıyoruz. Tüm meslektaşlarımızı ve halkımızı demokrasiye daha güçlü bir şekilde sahip çıkmaya çağırıyoruz” başlıklı yazılı açıklamasında şöyle denildi:

“31 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimleri, 6 Mayıs tarihinde YSK tarafından iptal edilmiş ve yenilenmesine karar verilmiştir. İstanbul halkı iradesini beyan ederek Sayın Ekrem İmamoğlu’nu Büyükşehir Belediye Başkanı seçmiştir. 6 Mayıs tarihinde Yüksek Seçim Kurulu, sandığa yansıyan halk iradesini siyasi bir kararla gasp etmiştir.

Bu süreç göstermiştir ki; tüm yargı organları gibi YSK da kararlarını, hukuk kurallarına ve içtihada göre değil, siyasi iktidarın talimatlarına göre verir hale gelmiştir. YSK’nın artık siyasallaştığını söylemekten de öteye gidersek, YSK artık AKP’lileşmiş bir kurum haline geldiğini bir kez daha görmüş olduk.

Her dönem sandığa ve milli iradeye işaret edenlerin, seçim iradesine ve sandıktan çıkan sonuma tahammül edemediği görülmüştür. Halkın iradesini yok sayan, seçim kulları siyasal baskı altında tutan, hukuku işine geldiği gibi işleten bu anlayış, maalesef ülkeyi kaosa ve uçuruma sürüklemektedir.
İktidara geldikleri günden bu yana başta yasama ve yargı olmak üzere, demokratik siyasal rejimin tüm temel direklerini ortadan kaldıranların, gelinen süreçte yıkamadığı yegane şey, halkın umudu olmuştur. Yaşanan onlarca hukuksuzluğa rağmen halkın demokrasiye sahip çıkma kararlılığı, demokrasimizin ve ülkemizin geleceği meselesi haline gelmiştir.

Bizler tüm hukuksuzluğa ve adaletsizliklere rağmen demokrasiye inanmaya, demokrasi yolunda mücadele etmeye devam edeceğiz. Mesele parti ve aday meselesinin ötesinde Türkiye’de demokrasimizin geleceği meselesi haline gelmiştir. Demokrasiye her zamankinden daha güçlü bir biçimde sahip çıkacağız.”