TGB’liler İstiklal Yürüyüşü’ne hazırlanıyor – D20Haber
17.05.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. TGB’liler İstiklal Yürüyüşü’ne hazırlanıyor

TGB’liler İstiklal Yürüyüşü’ne hazırlanıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Ekim 2017 Pazartesi - 17:45Güncelleme: 9 Ekim 2017 Pazartesi - 17:45
TGB’liler İstiklal Yürüyüşü’ne hazırlanıyor

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Denizli İl Örgütü, Denizli Barosu Lokali’nde, üniversiteli ve liseli gençlerin katılımı ile genel üye toplantısını yaptı. Toplantıda, siyasi gündem değerlendirildi ve 29 Ekim'de Ankara'da düzenlenecek İstiklal Yürüyüşü’nün planlaması yapıldı.

Toplantıya katılan TGB Genel Sekreteri Özgür Bursalı, yaptığı konuşmada, Atatürk Türkiye’sini ayağa kaldırana dek mücadeleyi devam ettireceklerini belirterek, “Henüz daha yirmili yaşlarda Türkiye’ye nasıl ihanet edildiğini gördük. Biz fikir kulübü değiliz. Her gün masa başında devlet yıkıp kuralım. Biz önümüze görevler koyuyoruz. Türkiye bugün savaşın içinde. Haberlerde hepimiz okuduk, Denizli’den 300 tane mavi bereli Mehmetçiğimiz sınıra hareket etti. Türkiye terör örgütüyle mücadele içinde. Bu mücadele tüm sıcaklığıyla yürüyor” dedi.

Uzun yıllardır eğitim sistemine de saldırılar yapıldığını ifade eden Bursalı, “Bu girişimler andımızı yasaklama ile başladı, milli bayramlarımız yasaklandı, sınav sistemleri değiştirildi. Atatürk’ü ve milli değerlerimizi silme girişimi var. Atatürk’ü kaldırmaya çalışanların gözünün yaşına bakmayız. Türkiye’nin geleceği söz konusu. İleride Türkiye’yi yönetmeye aday gençlik olarak bu saldırıları püskürteceğiz. Bu tutarlı tavrımızda kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Haberin DevamıReklam




TGB Denizli İl Başkanı Ahmet Suseven de tarihsel koşulların her zaman bir şeyleri dayattığını kaydederek, “Bugün o süreçlerden geçiyoruz. Meselenin esas bam teli örgütlenme. Yapacağımız ve yaptığımız işlerin önemi PKK/PYD ile mücadele eden Mehmetçiğimiz ile bütünleşmesi. İstiklal yolunda yürüyecek Mustafa Kemal’lere çok ihtiyacımız var. Üniversitelerde, liselerde dokunmadığımız arkadaşımız kalmayacak. Bu şekilde Atatürkçü gençliği istiklal yolunda buluşturacağız” diye konuştu.

TGB Denizli İl Örgütü, hafta sonu yaptığı genel üye toplantısının ardından bugün Pamukkale Üniversitesi’nde ilk çalışmaya bildiri dağıtımı ile başladı.