Otizmli gencin şüpheli ölümü protesto edildi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Otizmli gencin şüpheli ölümü protesto edildi

Otizmli gencin şüpheli ölümü protesto edildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Ekim 2022 Cumartesi - 11:36Güncelleme: 1 Ekim 2022 Cumartesi - 11:36
Otizmli gencin şüpheli ölümü protesto edildi

Denizli Otizm Derneği, kaldığı bakım evinde otizmli M.E.’nin kötü muamele ve şiddete nedeniyle öldüğü iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

Denizli Otizm Derneği üyeleri, basın açıklaması için Candoğan Parkı önünde bir araya geldi. Denizli Barosu Engelli Komisyonu’nun da davayı takip etme kararı aldığı olayla ilgili hazırlanan basın bildirisini Denizli Otizm Derneği Başkan Yardımcısı Sümra Çelik okudu. Basın açıklamasında şöyle denildi:

“Otizmli M.E.’nin bakım evinde yaşadığı şiddetin ardından hayatını kaybetmesi çocuklarımızın insan yerine konulmadığının göstergesidir. Adli sürecin başlatıldığı ve 26.09.2022 tarihinde basına ‘bakımevinde kan donduran vahşet’ başlıklı olaya ilişkin sürdürülecek yargılamanın her aşamasının takipçisi olacağız.

Bakım evlerindeki sistemli objektif denetleme, kötü muamele ve şiddetsiz bakımevleri standartları oluşturulması, bakımevlerinde çalışan personelin liyakati, kolay ulaşılabilir sağlık hizmetleri ve tanı konduğu andan itibaren nitelikli eğitime erişim sorunların çözümü için ivedilikle yapılması gerekenlerin başında gelmektedir.

Kendini koruma ve gördüğü zararı yetkililere bildirme becerisi tipik akranları gibi gelişmemiş olan 20 yaşındaki M.E.’nin şüpheli ölümünün aydınlatılması için otopsi raporunun ivedilikle dosyaya kazandırılmasını, video görüntülerinden açıkça anlaşıldığı üzere bu olaya sessizce tanık olmuş kişilerin yargı önünde hesap vermesini ve tüm suçluların cezalandırılmasını istiyoruz.

Sağlık olmadan kaliteli eğitim, eğitim olmadan hak edildiği gibi bakım, hepsi olmadan insan onuruna yakışır yaşam olamaz.”