Otizm derneklerinden “Ayrımcılığa Karşı Birlikte Güçleniyoruz” projesi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Otizm derneklerinden “Ayrımcılığa Karşı Birlikte Güçleniyoruz”...

Otizm derneklerinden “Ayrımcılığa Karşı Birlikte Güçleniyoruz” projesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Kasım 2023 Salı - 14:23Güncelleme: 21 Kasım 2023 Salı - 14:23
Otizm derneklerinden “Ayrımcılığa Karşı Birlikte Güçleniyoruz” projesi

Otistiklerin hak ve özgürlüklerine yönelik farkındalık yaratmak, ayrımcılığa karşı birlikte mücadele etmek için hayata geçirilen "Ayrımcılığa Karşı Birlikte Güçleniyoruz” projesinin basın tanıtımı Denizli’de gerçekleştirildi.

Denizli Otizm Derneği ve İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği ortaklığında yürütülen "Ayrımcılığa Karşı Birlikte Güçleniyoruz” projesinin tanıtım toplantısı, Denizli Otizm Derneği Başkanı Burcu Bilik ve İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Av. Sedef Erken’in katılımıyla Denizli Gazeteciler Cemiyetinde yapıldı.

Denizli, İstanbul, Samsun Adana ve Malatya olmak üzere 5 ilde yürütülecek ve toplamda 100’ün üzerinde Otizm Derneğinin katılımcı olacağı proje kapsamında, illerde toplantılar düzenlenecek.

Eşit Haklar İçin İzleme Derneği (ESHİD) ve Hollanda Helsinki Komitesi (NHC) tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Ayrımcılığa Karşı Birlikte: Ayrımcılık Mağdurlarının Adalete Erişiminin İyileştirilmesi İçin Bir Sivil Toplum Koalisyonu İnşa Edilmesi” isimli projenin alt hibeleri arasına seçilen projenin ilk durağı Denizli oldu.

Proje kapsamında otizm alanında çalışan sivil toplum örgütlerinin hak temelli ve savunuculuk odaklı yaklaşımının güçlendirilmesi, otizmli bireylerin ve ailelerinin haklarının korunması için mücadele etmesine katkıda bulunulması amaçlanıyor. Proje hedefleri şöyle:

•Otizm alanında çalışan sivil toplum örgütlerinin hak temelli bakış ve savunuculuk kapasitesini yükseltmek ve ayrımcılıkla mücadele kapasitesini artırmak için Türkiye’nin beş ilinde bölgesel toplantılar düzenlenmesi.

•Otizmli bireylerin ve ailelerinin hak temelli bakış açısını geliştirmesi ve ayrımcılıkla mücadelede farkındalıklarının artması.

•Türkiye İnsan hakları Kurumu, Kamu Denetçiliği Kurumu gibi Ulusal İnsan Hakları Kurumlarının otizm camiasında bilinirliğini yükseltmek ve ihlallerle ilgili başvuruları artırmak.

•Türkiye Barolar Birliği ile birlikte otistiklerin insan haklarının savunulması konusunda işbirliği yapılması.