Optisyenler ve gözlükçüler iş yerlerini açık tutmak istiyor – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Optisyenler ve gözlükçüler iş yerlerini açık...

Optisyenler ve gözlükçüler iş yerlerini açık tutmak istiyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Mayıs 2021 Cumartesi - 15:24Güncelleme: 1 Mayıs 2021 Cumartesi - 15:58
Optisyenler ve gözlükçüler iş yerlerini açık tutmak istiyor

16. Bölge Denizli-Afyonkarahisar Optisyen Gözlükçüler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Erişkin, meslektaşlarının sokağa çıkma kısıtlaması muafiyetinin kaldırılmasını eleştirerek, hizmet verememeleri nedeniyle gözlük ve lens kullananların görme problemi yaşayacağını belirtti.

16. Bölge Denizli-Afyonkarahisar Optisyen Gözlükçüler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Erişkin, yaptığı yazılı açıklamada, 27.04.2021 tarihli ve 89780865-153-7576 sayılı İçişleri Bakanlığının yazısı ile ilaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyet yürüten iş yerleri ile buralarda çalışanların sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulduğunu, ancak 30.04.2021 tarihli yeni bir yazı ile sağlık statüsünde olan optisyen ve gözlük mağazaları ile işletme cihazı servis ve satışını yapan iki sağlık meslek dalının sokağa çıkma muafiyetinin kaldırıldığını kaydetti. Erişkin, sözlerine şunları ilave etti:

“İnsanların çok önemli ihtiyacı olan, gözlük ve lens olmadığında kişilerin sağlıklı görememesi sebebi ile oluşabilecek kazalar neticesinde ölümlere veya kalıcı hasarlara neden olacaktır. Diğer taraftan inşaat malzemeleri satan işyerleri, temel ihtiyaç olmayan kuru yemişçi, telefoncu vb. meslek dallarının muaf olduğu ortamda, insanlığın en temel ihtiyacı görme yeteneğinin kısıtlanmasının çok yanlış olduğu kanısındayız.

Gözlüğün sağlık ve insan yaşamındaki yerini hafife alan kişi ve mercilerden şunu talep ediyoruz: Çocuklarının, kendilerinin annelerinin, babalarının, mesai arkadaşlarının bir de şoförlerinin gözlüklerini ve lenslerini çıkarıp toplasınlar, 19 gün boyunca hiç kullanmasınlar bakalım ne hissedecekler. Birçoğu okuyamayacak, yürümeyecekler, ders çalışamayacaklar, TV izleyemeyecekler, araç kullanamayacaklar, baş ağrısı çekecekler, çocukların tedavisi aksayacak ve bu süre 1-2 gün değil 19 gün sürecek. Şimdi soruyoruz: Optisyen ve gözlük mağazaları hizmet vermeye devam etmeli miyiz, yoksa kapanmalı mıyız?”