Mimarlar Odası Denizli Şubesinde adalet nöbeti – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Mimarlar Odası Denizli Şubesinde adalet nöbeti

Mimarlar Odası Denizli Şubesinde adalet nöbeti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Mayıs 2022 Salı - 14:59Güncelleme: 17 Mayıs 2022 Salı - 15:59
Mimarlar Odası Denizli Şubesinde adalet nöbeti

Mimarlar Odası Denizli Şubesinde, Gezi Davası’nda hapis cezalarının onanmasının ardından cezaevine konulan isimlere destek amacıyla “adalet nöbeti” tutuldu.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İkinci Başkanı Selçuk Uluata, Makina Mühendisleri Odası Başkanı Yunus Yener ve TMMOB Yürütme Kurulu Üyesi Özden Güngör’ün katılımıyla TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

Toplantının bitiminde Mimarlar Odası Denizli Şubesi önünde tutulan adalet nöbetine katılım sağlandı.

CANDOĞAN PARKI ÖNÜNDE AÇIKLAMA

Bu arada, TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Mehmet Akköse tarafından Candoğan Parkı önünde basın açıklaması yapıldı. Akköse, ülkenin ekonomiden siyasete kadar her alanda büyük bir kriz içerisinde bulunduğunu, krizin sorumlusunun iktidar olduğunu, ancak iktidarın sorunlara çözüm üretmek yerine toplumsal muhalefeti susturarak başarısızlığının üstünü örtmeye çalıştığını söyledi.

Son dönemde sazı konularda verilen hapis cezalarına da değinen Akköse, “Ülke tarihimizin en kitlesel ve uzun süreli halk hareketlerinden biri olan Gezi Direnişi ve Canan Kaftancıoğlu davalarında birbiri ardına verilen mahkûmiyet kararları iktidarın çaresizliğinin dışa vurumudur. Aralarında TMMOB Yönetim Kurulu Üyemiz Mücella Yapıcı, Şehir Plancıları Odamızın İstanbul Şubesi’nin eski başkanı Tayfun Kahraman ve Mimarlar Odamızın Hukuk Müşaviri Can Atalay’ın da bulunduğu arkadaşlarımıza verilen cezalar, hukukun gereği olarak değil, iktidarın toplumsal muhalefeti cezalandırma ve sindirme siyasetinin sonucu olarak verilmiştir” dedi.