Alayont: Hakkımda karalama operasyonu yürütülmektedir – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Alayont: Hakkımda karalama operasyonu yürütülmektedir

Alayont: Hakkımda karalama operasyonu yürütülmektedir

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Şubat 2021 Perşembe - 17:18Güncelleme: 25 Şubat 2021 Perşembe - 17:35
Alayont: Hakkımda karalama operasyonu yürütülmektedir

Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Mehmet Serdar Alayont, bir süredir hakkında karalama operasyonu yürütüldüğü savunarak, “Meslek odası yöneticisi olarak ticari faaliyetimi sürdürürken, görevimi suistimal edecek davranış veya faaliyette bulunduğum hiçbir şekilde iddia edilemez” açıklamasını yaptı.

Mimarlar Odası Şube Başkanı Mehmet Serdar Alayont, hakkında çıkan haberlerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Babası ve kardeşiyle birlikte kurdukları şirketin 2003 yılından bu yana ortağı olduğunu, bu şirketin mimari ve statik proje üretiminin yanı sıra özel sektöre taahhüt işleri yaptığını, 2006 yılından itibaren kamu ihalelerine katılarak resmi taahhüt işleri de gerçekleştirdiğini belirtti.

GAMATEKS OSMAN AYDINLI GÜNDÜZ BAKIMEVİ

Gündeme getirilen Gamateks Osman Aydınlı Gündüz Bakımevi proje ve inşaatıyla ilgili süreci de anlatan Alayont, iş insanı Osman Aydınlı’nın Merkezefendi Belediyesi ile imzaladığı protokol gereği gündüz bakımevinin yapımıyla ilgili tüm bedelleri karşılayacağını, proje ve yapım işinin bizzat Osman Aydınlı tarafından akrabalık bağının yanı sıra uzun yıllardır tüm proje ve inşaatlarını yaptıklarından dolayı doğrudan ortağı olduğu şirkete verildiğini, projeyi de şirket olarak bir meslektaşına hazırlattıklarını kaydetti.

SELÇUKBEY PAZARYERİ İHALESİ

Merkezefendi Belediyesinin yaptırmakta olduğu Selçukbey Pazaryeri ve ihaleyle ilgili bilgi paylaşan Alayont, “Şirketimiz, ihaleye konu işi yaklaşık maliyetinden yüzde 31,4 oranında iskonto yaparak, 12 firma arasında en ekonomik teklifi sunarak üstlenmiştir” açıklamasını yaptı.

“ODA BAŞKANLIĞI, MESLEKİ VE TİCARİ FAALİYETE ENGEL DEĞİL”

Mimarlar Odası Şube Başkanlığının ticari ve mesleki faaliyette bulunmasının önünde engel oluşturmadığını vurgulayan Alayont, “Meslek odası yöneticilerinin veya ortağı olduğu şirketlerin kamu ve özel kurumlarla mesleki/ticari faaliyette bulunması hukuka aykırı değildir. Hatta kamuda çalışan mühendis, mimar, doktor, avukat gibi meslek sahipleri de meslek örgütlerinin başkan ve yöneticisi olabilirler. Oda başkanı olmam, ortağı olduğum şirketin ve ortaklarımın ticari faaliyetine engel değildir. Geçmişte de Mimarlar Odası Denizli Şubesi yönetim kurullarında görev yapan yöneticilerimizin ve diğer meslek odası yöneticilerinin bir kısmı görev süreleri boyunca kamuya proje ve yapım işleri taahhüt etmişlerdir. Ortağı olduğum şirketin üstlendiği yukarıda açıkladığım yapım işleri benim oda başkanı olarak görev bilincimi etkileyemez. Mesleğin ve kamunun çıkarlarını gözetmekle yükümlü olduğumun bilinciyle, görev süremin başından bu yana odamızın savunduğu değerler doğrultusunda hareket etmeye devam ediyorum” değerlendirmesini yaptı.

“GÖREVİMİ SUİSTİMAL EDECEK FAALİYETTE BULUNDUĞUM İDDİA EDİLEMEZ”

Mimarlar Odası Şube Başkanlığını yürüttüğü son 3 yılda gerçekleştirilen çalışmalara da değinen Alayont, bunlara Endüstri Meslek Lisesi Taş Bina Atölyeleri’nin yıkımana karşı verilen mücadeleyi, Dokuzkavaklar’da yeşil alan olarak ayrılan arsanın satışının iptal ettirilmesini, Avdan Termik Santrali yapımına karşı platform oluşturulmasını, Karahayıt Kırmızı Su çevresindeki kaçak yapıların yıktırılmasını, imar rantını önlemek amacıyla 1/25.000 - 1/5000 - 1/1000 ölçekli plan değişiklikleriyle ilgili davalar açılmasını örnek gösterdi.

Ahlaklı ve kamu yararına uygun bir şekilde ticari faaliyetlerini yapmaya devam edeceğini kaydeden Alayont, “Meslek odası yöneticisi olarak ticari faaliyetimi sürdürürken, görevimi suistimal edecek davranış veya faaliyette bulunduğum hiçbir şekilde iddia edilemez. Şirketimizin ticari işlerinde kamu yararına ve yasalara aykırılık teşkil edecek bir durum olmamasına rağmen, bu konuda son günlerde belli şahıslarca hakkımda bir karalama operasyonu yürütülmektedir. Özel yaşamıma dair bilgi ve belgelerin rızam olmadan paylaşılması ve kişilik haklarıma saldırılar ile devam eden süreçte en çok üzüldüğüm konu ise, yöneticisi olduğum Mimarlar Odası’nın bu tartışmalara dahil edilmek istenmesidir” ifadelerini kullandı.