Maratona kaydolun, iyilik peşinde koşmanız bursa dönüşsün – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Maratona kaydolun, iyilik peşinde koşmanız bursa...

Maratona kaydolun, iyilik peşinde koşmanız bursa dönüşsün

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Eylül 2018 Cuma - 16:27Güncelleme: 28 Eylül 2018 Cuma - 16:35
Maratona kaydolun, iyilik peşinde koşmanız bursa dönüşsün

Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı, maddi desteğe ihtiyaç duyan üniversite öğrencilerinin yanında olmayı sürdürüyor. Adım Adım Platformu ile işbirliği yapan vakıf, Vodafone 40. İstanbul Maratonu’na “Kızımız Okuyacak” projesiyle katılıyor. Bu projeden sağlanacak gelir, üniversite öğrencilerine burs olarak kullanılacak.

Başkanlığını Meryem Salman’ın yaptığı Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı, “Eğitimle Hayat Değişir” ilkesine inananlar tarafından 2015 yılında kuruldu. Faaliyete geçtiği 2016 yılından itibaren üniversite öğrencilerini desteklemeye başladı. 2018-2019 öğretim yılı için 30 kız, 5 erkek üniversite öğrencisini destekleyen vakıf, bu öğrenciler için gerekli kaynağı vakıf dostlarından olduğu kadar Adım Adım Platformu ile katıldığı “Yardımseverlik Koşuları”ndan sağlıyor.

Vakıf, bu kapsamda 11 Kasım’da düzenlenecek Vodafone 40. İstanbul Maratonu’na “Kızımız Okuyacak” projesi ile katılıyor. Bu maratonda, 200 üniversite öğrencisine gerekli kaynak için gönüllülerle koşmayı planlıyor.

Vakıf Başkanı Meryem Balman, Adım Adım Platformu içinde faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşları şeffaflık ilkesi gereği mali tablolarını yayımlamak zorunda olduğunu, böylelikle yardımseverlerin sağladıkları desteğin nereye gittiğini görebildiğini söyledi.

Kayıtlar için son tarihin 30 Eylül olduğunu anımsatan Salman, “Bizler, siz dostlarımızı bu maratona, www.maraton.istanbul adresinden kaydolmaya davet ediyoruz. Desteğiniz için gönülden teşekkürler. Bizimle iyilik peşinde koşmak isterseniz, daha detaylı bilgiyi [email protected] adresinden ve 05522532530 numaralı telefondan edinebilirsiniz. Facebook, instagram, twitter hesaplarımızdan gelişmeleri takip edebilirsiniz” dedi.

YARDIMSEVERLİK KOŞUSU NEDİR?

Yardımseverlik koşusu, dünyada ‘charity run’ olarak bilinen kolektif kaynak yaratma modelidir. Spor ve yardımseverliği birleştirerek ve herkesin bağışçı ve koşucu olabileceğini göstererek bağışçılığı keyifli, koşuyu anlamlı hale getirir. Geleneksel kaynak geliştirme modellerinin değiştiği, sosyal ağların ve bilgi erişiminin arttığı günümüzde yenilikçi kaynak geliştirme yöntemlerinden biri olarak ön plana çıkmaktadır.

ADIM ADIM OLUŞUMU

Adım Adım, Mart 2008’te, yurtdışında ‘charity run’ olarak bilinen kolektif yardımseverlik koşusunu Türkiye’de tanıtmak ve yaygınlaştırmak için kurulan ilk sivil toplum oluşumudur. Adım Adım Oluşumu, başta koşu olmak üzere yüzme, bisiklet, dağcılık gibi dayanıklılık gerektiren sporlar aracılığıyla ülkemizin önemli sosyal sorumluluk projelerine maddi kaynak ve tanıtım desteği sağlamaktadır.

2016 sonu itibariyle 25 bin+gönüllü koşucusu ve 180 bin+bağışçı aracılığıyla bünyesinde yer alan STK’lara aktarılan kaynak 21 milyon TL’ye ulaşmıştır.

İYİLİK PEŞİNDE KOŞ PLATFORMU

İyilik Peşinde Koş Platformu, Adım Adım’ın desteklediği sivil toplum kuruluşlarının projeleri için koşmak isteyen gönüllülerin kullanacağı bir yardımseverlik koşusu web platformudur. Adım Adım’ın 8 yıl boyunca koşan bin koşucu ve 66 bin bağışçı sayesinde biriktirdiği tecrübeleri sonucunda ortaya çıkmıştır. Dünyada sadece yardımseverlik koşusu için yapılmış ilk dijital kaynak yaratma platformudur.
2017 yılında Buldan Vakfı Adım Adım’ın desteklediği Stk’lar arasında yer alma onuruna ulaşmıştır.