Kamu Sen Denizli Temsilcisi Emre Erdoğan: Emek ve alın terinden tasarruf olmaz – D20Haber
16.06.2024, Pazar
20 °C / 39 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Kamu Sen Denizli Temsilcisi Emre Erdoğan:...

Kamu Sen Denizli Temsilcisi Emre Erdoğan: Emek ve alın terinden tasarruf olmaz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Mayıs 2024 Çarşamba - 15:55Güncelleme: 22 Mayıs 2024 Çarşamba - 15:57
Kamu Sen Denizli Temsilcisi Emre Erdoğan: Emek ve alın terinden tasarruf olmaz

Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi Emre Erdoğan, emekten ve alın terinin karşılığından tasarruf edilemeyeceğini, bir an önce ek tedbirler alınarak memur ve emeklilerin rahatlatılmasını istediklerini belirtti.

Sendika üyeleriyle birlikte Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı önünde basın açıklaması yapan Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi Emre Erdoğan, çalışanların ve emeklilerin alım gücünün her geçen gün düştüğüne dikkati çekti.

Maaşlar enflasyon karşısında eridiğini, emekliler başta olmak üzere çalışanların ekonomik durumlarını iyileştirecek, beklentilerini karşılayacak düzenlemelerin bir an önce yapılmasını beklediklerini kaydeden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Ekonomideki olumsuzlukları çalışanların haklarından kısarak düzeltmek yolunda kurgulanıyor. Geçtiğimiz günlerde kamuda tasarrufu amaçlayan bir genelge yayınlandı. Kamu kaynaklarının etkili ve verimli bir biçimde kullanılmasının ve israftan kaçınılmasının yalnızca belli dönemler için değil, her zaman uyulması gereken bir kural olduğuna inanıyoruz. Bu çerçevede kamu kaynaklarının tasarruflu kullanılmasına bizler de destek veriyoruz. Ancak tasarruf tedbiri adı altında çalışanlarımızın kazanılmış haklarının kısıtlanmasına, toplu sözleşme hükümlerinin yok sayılmasına karşıyız. Kamu çalışanlarının haklarına yönelik düzenlemelerin kamu bütçesine katkı yapmayacağı, aksine olumsuz sonuçlar doğuracağı inancındayız. Kamuda servis hizmetlerinin kaldırılması hem ekonomik hem de hukuki boyutları bakımından sorunlu bir uygulama olacaktır. Servis hizmeti lüks değildir, bir ihtiyaçtan doğmuştur.”

Haberin DevamıReklam




Kanun hükmündeki bir uygulamanın normlar hiyerarşisinde daha aşağıda bulunan genelge ile kaldırılmasının hukuki olmadığını savunan Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın kazanılmış hakkı olan servis hizmetlerinin kaldırılmasının önüne geçmek, sendikacılığın geleceğini korumak ve toplu sözleşmenin hukuki gücünün korunmasını sağlamak adına, bu hükmün iptal edilmesi için geçtiğimiz gün yargıya başvurduk. İnşallah yüce Türk adaleti, en hakkaniyetli kararı verecek ve on binlerce kamu çalışanımızın mağdur edilmesini, hukuka uygun olmayan düzenlemelerle hakların geriletilmesini önleyecektir. Kamu görevlilerimizin kazanılmış hakları olan giyim yardımının kısıtlanması, fazla mesailere sınır getirilmesi gibi uygulamalar da doğru olmamıştır. Bundan sonra da uygulama aşamasına geçildiğinde yine tasarruf genelgesinde yer alan lojman kiraları, giyim yardımlarının kısıtlanması, kamuda en önemli konulardan bir tanesi olan hizmet araçları alımının durdurulması gibi konularda da yargı yoluna başvuracağız” dedi.

Emekten, alın terinin karşılığından tasarruf edilemeyeceğini dile getiren Erdoğan, “Türkiye Kamu-Sen olarak yargıya taşıdığımız tasarruf genelgesinin hukuka uygun olmayan maddelerinin mahkemelerimizce iptal edileceğine ve adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz. Tasarrufa varız. İsraftan tasarruf olur, lüksten tasarruf olur, fazladan tasarruf olur ama azdan tasarruf olmaz. İhtiyaçtan, emeğin hakkından, alın terinin karşılığından tasarruf olmaz” diye konuştu.