İstanbul’daki Denizlililer kahvaltıda buluştu – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. İstanbul’daki Denizlililer kahvaltıda buluştu

İstanbul’daki Denizlililer kahvaltıda buluştu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Aralık 2019 Pazar - 15:26Güncelleme: 29 Aralık 2019 Pazar - 15:27
İstanbul’daki Denizlililer kahvaltıda buluştu

DENBİR Vakfı’nın organizasyonunda, İstanbul’daki Denizlililer bir araya geldi. Hemşehri buluşmasına “Türk Dünyası Yılın Sanatçısı” ödüllü Bünyamin Aksungur şarkıları ve zeybek gösterisi renk kattı.

Denizlililer Birliğinin (DENBİR), İstanbul’da yaşayan Denizlilileri buluşturmak ve kaynaştırmak amaçlı etkinliklerinden biri daha gerçekleşti. Kandilli Cemile Sultan Korusunda düzenlenen kahvaltıda Denizlililer keyifli saatler yaşadı.

DENBİR Vakfı’nın Başkanı İhsan Uysal, yaptığı konuşmada, vakfın çalışmalarını ve hedeflerini anlattı. Uysal, bu çalışmalar içerisinde özellikle Denizlili öğrencilere burs dağıtımı faaliyetinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Sohbetlerle özlem gideren Denizlililer, efelerin zeybek gösterisi ile adeta memleketlerine uzandı.  Zeybek gösterisinde pek çok vakıf üyesi ile folklor eğitimi veren Levent Ketenci de yer aldı.

Vakfın konuklarına bir de özel sürprizi vardı. “Türk Dünyası Yılın Sanatçısı” ödüllü ses sanatçısı Bünyamin Aksungur, Denizlili konuklar için sahne aldı. Aralarında Aksungur’un kızı Kırgız’ın da bulunduğu saz arkadaşları ile birlikte Türk dünyasının her köşesinden derleyerek, gün yüzüne çıkardığı şarkılardan oluşan mini konserle konukları coşturdu.

Bünyamin Aksungur’un konseri sırasında Denizlililer, Orta Asya’dan Balkanlara, Doğu’dan Batı’ya tüm Türk dünyasına bir gezintiye çıktı. Bu güzel buluşmanın finali de  Denizli’nin horozları ve Cemilem türküleriyle yapıldı.



Keyifli geçen bir kahvaltı buluşması, konukların vakıf yönetimine teşekkürleriyle sonlandı.