İMO: Şantiyeler denetlensin, önlemler alınsın – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. İMO: Şantiyeler denetlensin, önlemler alınsın

İMO: Şantiyeler denetlensin, önlemler alınsın

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Mart 2020 Cuma - 23:00Güncelleme: 27 Mart 2020 Cuma - 23:01
İMO: Şantiyeler denetlensin, önlemler alınsın

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şubesi, coronavirüs ile ilgili inşaat sektöründe önlemler alınması ve gerekli denetimlerin yapılması çağrısında bulundu.

İMO Denizli Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, coronavirüsün neden olduğu salgının yakından izlendiği, ülkemizde giderek artan vaka sayısının endişeyle takip edildiği belirtilerek, şöyle denildi:

“Bireysel sağlığımız ve kamu sağlığı için resmi bilgilendirmeleri takip etmek, çalıştığımız ortamın hijyenini sağlamak ve kişisel koruyucu ekipmanları kullanarak kendimizi koruyabileceğimizi öğrenmek, bu süreçte hem fiziksel hem ruhsal sağlığımızı korumak için çok önemlidir.

ŞANTİYELERİN DENETLENİP TEDBİRLER ALINMASI

Korona virüs ile mücadelede inşaat sektöründe alınabilecek tedbirler kapsamında, yayınlanan genelgenin uygulanması ve kontrol edilmesi çok önemlidir. Şu an aktif durumda irili ufaklı binlerce şantiye bulunmakta, bu şantiyelerde on binlerce mühendis ve işçi çalışmaktadır. Virüse karşı korunaklı hale getirilmesi, şantiyelerde standart hijyen kurullarının uygulanması için iş sağlığı uzmanlarına, şantiye şeflerine ve işverene sorumluluk düşmektedir. Hem işçi hem de işveren sağlığı için şantiyelerde korona virüse karşı önlemler alınmalıdır. Düzenli olarak denetimler yapılmalı, gerekli sağlık ekipman alet ve gereçler temin edilmelidir. Bu şartları sağlanmadığı şantiyelerin cezai işlem yapılıp kapatılmalıdır. Bu konuda tüm yetkilileri önlem almaya çağırıyoruz.

KANAL İSTANBUL’A DEĞİL, SAĞLIK SEKTÖRÜNE YATIRIM

Coronavirüs Türkiye’de her geçen gün yayılıyor ve can alıyor. Sağlıklı yarınlar kurmaya çalışırken, tartışılan Kanal İstanbul projesinin ilk ihalesinin yapılmasının anlaşılır ve kabul edilir bir tarafı yoktur. Sağlık çalışanlarımızın sorunlarının çözüme, hastanelerimizin donanıma ve evde kalabilecek ekonomik koşulların oluşturulmasına ihtiyaç vardır. Çok acil bir şekilde sağlıklı bir yaşam için projeler hayata geçirilmelidir.

PAÜ DOZERLE DEĞİL, BİLİMLE GÜNDEME GELMELİ

Dünya korona virüs (covid-19) ile mücadele ederken, Pamukkale üniversitesi rektörü, Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (BİYOM), yerli tohum ve bitki üretim projelerinin yürütüldüğü üretim tarlalarının bir kısmından atık su hattının geçirilmesi kararı aldı. İnsanlığın yaşadığı bu zor sağlık günlerinde, üniversitemizin bilim ile gündeme gelmesini ve PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ’ dan salgın ile ilgili bilimsel çalışmaları desteklemeye ve proje üretmeye davet ediyoruz.”