Hüyük: Çalışmalar durdurulmadığı sürece şantiyeler yoğun risk altındadır – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Hüyük: Çalışmalar durdurulmadığı sürece şantiyeler yoğun...

Hüyük: Çalışmalar durdurulmadığı sürece şantiyeler yoğun risk altındadır

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Nisan 2020 Perşembe - 12:46Güncelleme: 16 Nisan 2020 Perşembe - 12:46
Hüyük: Çalışmalar durdurulmadığı sürece şantiyeler yoğun risk altındadır

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şube Başkanı Nigar Hüyük, coronavirüs salgını nedeniyle inşaat sektöründe çalışanların risk altında olduğu uyarısında bulunarak, şantiyelerde faaliyetlerin durdurulmasını istedi.

İMO Şube Başkanı Nigar Hüyük, yaptığı yazılı açıklamada, daha önce coronavirüs salgını nedeniyle şantiyelerde çalışmaların durdurulması yönünde görüş bildirdiklerini, ancak uyarılara rağmen inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

“ÖNLEM ALINMADIĞINI GÖRMEKTEYİZ”

Coronavirüs konusunda sektörde gerekli önlemlerin alınmadığını dile getiren Hüyük, “Çalışanların ekonomik, sosyal hakları güvence altına alınmak kaydıyla inşaat çalışmalarının durdurulması toplum sağlığı açısından hayati önem taşımaktadır. Bu zamana kadar çalışmalar durdurulmadığı gibi devam eden şantiyelerde de gerekli önlemlerin alınmadığını ve denetim yapılmadığını görmekteyiz” ifadelerini kullandı.

“SEKTÖRDE ÇALIŞANLAR RİSK ALTINDA”

Mevcut durumu göz önüne alarak meslektaşlarını ve kamuoyunu bilgilendirmeyi toplumsal sorumluluk olarak gördüklerini kaydeden, Hüyük, şöyle devam etti:

“Meslektaşlarımızın, işçilerimizin ve ailelerinin, toplumun sağlığı İMO için birincil önceliktir. Toplumsal yaşamı idame ettirecek alanlarda diğer meslek disiplinleri ile birlikte faaliyet gösteren mühendis, mimar ve şehir plancıları herkes kadar sağlıklı olmak zorundadır. Bu nedenle; gerek özel sektörde, gerekse kamu sektöründe ve kendi özel firmalarında çalışan saha mühendisleri, şantiye şefleri, proje müdürleri, kontrol mühendisi ve amirleri, iş güvenliği uzmanları, sektörde çalışan tüm emekçiler
çalışmalar durdurulmadığı sürece yoğun risk altındadır.”

“BİZE BİR ŞEY OLMAZ ANLAYIŞI DEVAM ETTİRİLMEMELİ”

“Bize bir şey olmaz” anlayışıyla şantiyelerde çalışmanın devam etmemesi gerektiğini vurgulayan Hüyük, “İş sağlığı ve güvenliği kurallarını, salgın önleme ve bulaştırmama tedbirlerini tavizsiz almak ve uygulatmak zorunluluktur. Bu kural ve tedbirlerin neler olduğunun meslektaşlarımız tarafından çok iyi bilindiğine inancımız tamdır. Önemle hatırlatırız ki, meslektaşlarımız tereddütte kaldığında İnşaat Mühendisleri Odamız her zaman karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmaya hazırdır. Bu sıkıntılı günleri hep birlikte, el ele kural ve tedbirlere tavizsiz uyarak atlatacağımıza inanmaktayız. Meslektaşlarımız çalışma hayatını sürdürmek durumunda kalıyorsa, İnşaat Mühendisleri Odası yanlarında olacaktır. İşyerlerinde ilgili kuralları ve tedbirleri aldırmakta zorlanan meslektaşlarımız, İMO’ya başvurduklarında gerekli girişimlerde bulunacağımızdan kuşku duymamalıdır” değerlendirmesini yaptı.