Her 54 çocuktan 1’i otizmden etkileniyor – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Her 54 çocuktan 1’i otizmden etkileniyor

Her 54 çocuktan 1’i otizmden etkileniyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Nisan 2020 Perşembe - 15:11Güncelleme: 2 Nisan 2020 Perşembe - 15:13
Her 54 çocuktan 1’i otizmden etkileniyor

Dünyada her 54 çocuktan birinin otizmden etkilendiği, problemlerin üstesinden birlik ve dayanışmayla gelinebileceği belirtildi.

Denizli Otizm Derneği Başkanı Burcu Bilik, Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, coronavirüs salgının bütün dünyada hızla yayıldığı olağanüstü günlerden geçildiğini, bu zor günlerin otizmli çocuk aileleri için hiç kolay geçmediğini ifade etti.

Amerika’d bulunan CDC’nin (The CentersforDisease Control and Prevention) açıkladığı 2020 verilerine göre, her 54 çocuktan birisinin otizmden etkilendiğine dikkat çeken Bilik, “Aslında otizmli çocuk sahibi aileler çocukları tanı aldığı andan itibaren olağanüstü koşullarda yaşamak zorunda kaldığı için, coronavirüs sebebiyle bugünlerde pek insanın yeni tanıştığı kaygılar otizm camiası için oldukça tanıdık” dedi.

Eğitime erişememe, sosyal yaşama katılamama, ötekileştirme, karantina ve daha pek çok şey otizmli çocuk ailesinin hayatının hergünkü gerçeği olduğunu dile getiren Bilik, pek çok sivil toplum örgütü gibi kendilerinin de dernek olarak merkezlerinde yaptıkları faaliyetlerine ara verdiklerini, sorunların çözümünün tedbirili olmaktan ve dayanışmadan geçtiğini kaydetti.