Eğitimde birbirine muhalif sendikalar, şiddete karşı ortak hareket etti – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Eğitimde birbirine muhalif sendikalar, şiddete karşı...

Eğitimde birbirine muhalif sendikalar, şiddete karşı ortak hareket etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Eylül 2021 Pazartesi - 13:50Güncelleme: 13 Eylül 2021 Pazartesi - 15:30
Eğitimde birbirine muhalif sendikalar, şiddete karşı ortak hareket etti

Denizli’de, eğitim politikaları konusunda birbirine zıt üç sendikanın şube yöneticileri, saldırıya uğrayan bir öğretmen için ortak açıklama yaptı. Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen ve Eğitim İş sendikalarının ortak açıklamasında, şiddet kınandı, sorumlunun cezalandırılması istendi.

Öğrenci velisi Ziya U., çocuğunun oyuncağının sınıfta kaybolması nedeniyle Atatürk İlkokulu öğretmeni Tevfik Akkılıç ile tartışmış, bu tartışmada darp edildiğini öne süren Akkılıç darp raporu almış ve şikayetçi olmuştu.

Yaşanan olayın ardından eğitim politikaları konusunda anlaşamayan Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen ve Eğitim İş Denizli şube başkanları ortak açıklama yaptı. Saldırının yaşandığı Atatürk İlkokulu önünde bir grup öğretmen ile birlikte yapılan açıklamada, eğitimcilere karşı şiddet kınandı, sorumlunun cezalandırılması istendi.

“KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETİLMELİ”

Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Özdemir, hükümetin politikaları ile kamu çalışanlarını hedef haline getirildiğini belirterek, “Okullarımızda şiddetin son bulması için gerekli adımlar atılmalı. Yetkililer acilen harekete geçmeli” diye konuştu.

Eğitim İş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan ise, “Yaşanan şiddet kadar bakanın sessiz kalışı da bizi üzdü. Okulları işletme gibi gören, öğretmen ve müdürü okulun gereksinimleri için para bulma peşinde koşturan anlayış, öğretmenleri toplum önünde itibarsızlaştırıp hedef haline getiriyor” ifadelerini kullandı.

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Emre Erdoğan da “Öğretmenimizin öğrencilerimizin psikolojileri ne durumdadır? Bu çocuklar okula gelmek ister mi? Okullarımızda güvenlikçinin önemi bir kez daha ortaya çıktı. En kısa sürede gerekli tedbirler alınmalı” dedi.