Eğitim-İş’ten Atatürk’süz 100. yıl tişörtü tepkisi – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
13 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Eğitim-İş’ten Atatürk’süz 100. yıl tişörtü tepkisi

Eğitim-İş’ten Atatürk’süz 100. yıl tişörtü tepkisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Mayıs 2019 Cuma - 21:41Güncelleme: 17 Mayıs 2019 Cuma - 21:42
Eğitim-İş’ten Atatürk’süz 100. yıl tişörtü tepkisi

Eğitim-İş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün hazırlattığı “Milli Mücadelenin 100’üncü Yılı tişörtlerinde” Atatürk fotoğrafı yer almamasını eleştirdi.

Eğitim-İş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, yaptığı yazılı açıklamada, milletçe kurtuluş mücadelemizin 100. yılını kutladığımızı, bu mücadelede başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere çocuğundan yaşlısına, kadınından erkeğine büyük Türk milletinin emeği ve katkısının çok büyük olduğunu ifade etti.

Açıklamasında, “Toplumumuza mal olan bu onurlu mücadeleyi anmak, sonucunda elde edilen utkumuzu (zaferi) kutlamak için yapılan etkinliklerde bazen dikkatsizlik bazen de bilinçli olarak yanlışlar yapılıyor” ifadelerine yer veren Aydoğan, şöyle devam etti:

“15 Mayıs Çarşamba günü yapılan Milli Egemenlik Yürüyüşü’nde çocuklarımızın dillerinde, vatandaşlarımızın ellerindeki bayraklarda hem Türk bayrağımız hem de Atatürk vardı. Ama gel gelelim protokolün taşıdığı en öndeki pankartta Atatürk yoktu. Müftü Ahmet Hulusi Efendi o dönemde kurtuluş mücadelesine ve bu mücadelenin liderine, Mustafa Kemal’e inanmış, bunun için Denizli’de bu mücadele ateşini yakmıştır. Minnettarız, ruhu şad olsun. Adına ‘Milli Egemenlik Yürüyüşü’ diyorsunuz da Atatürk’ü neden söylemiyor, görsellere koymuyorsunuz? Bunun anlaşılır bir tarafı yok. Bayrak sevgisi, Vatan sevgisi ve Atatürk sevgisi bir bütündür. Hiçbiri diğerinden ayrı tutulamaz.

Yine bugün elimize bir tişört ulaştı. Denizli Gençlik Spor İl Müdürlüğü 100. yıl anısına bir tişört bastırmış. Bu tişörtte de maalesef yine Atatürk yok. Bu mücadeleyi başlatan, Samsun’da ilk adımı atan liderin, komutanın adının ve resminin olmadığı bir etkinlik, bir çalışma ne kadar 100. yıl ile bağdaşır?
Merak ediyorum, acaba ne gerekçe sunacaklar, bunun yanıtını yetkililerimizden istiyorum.”