Eğitim İş’ten atama dönemi verilerini paylaşın çağrısı – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Eğitim İş’ten atama dönemi verilerini paylaşın...

Eğitim İş’ten atama dönemi verilerini paylaşın çağrısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Kasım 2023 Çarşamba - 15:36Güncelleme: 8 Kasım 2023 Çarşamba - 15:36
Eğitim İş’ten atama dönemi verilerini paylaşın çağrısı

Eğitim İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, İl Milli Eğitim Müdürlüğünü atama dönemine ilişkin norm kadro bilgilerini paylaşmaya çağırdı.

Eğitim İş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, yazılı açıklamasında, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünün gerek öğretmenlerin, gerekse idari personelin atamalarıyla ilgili birçok veriyi paylaşmadığını, ‘mevzuatta yeri yok’ diyerek bilgiyi saklama yoluna gittiğini ifade etti.

Sergilenen tutumun haksızlıklara yol açtığını, birçok eğitim emekçisini mağdur ettiğini, takvimi yayınlanan norm kadro ihtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirme sürecinde yine belirsizlikler yaşandığını belirten Aydoğan, şunları kaydetti:

“Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okullarımızda alan/branş dalında ihtiyaç duyulan kadroları yayınladı. Ancak hangi okulda hangi alanlarda kaç kişi norm fazlası olduğuna ilişkin bir veri yayınlamadı. Oysa bu bilgiler İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün elinde var. Bunların yayınlanması, atama tercihinde bulunacak ya da tercih yapmayacak arkadaşlarımız için daha sağlıklı bir veri oluşturacak, tercih konusundaki belirsizliği büyük ölçüde çözecektir.

A okulunda 2 kişi beden eğitimi, 1 kişi coğrafya norm fazlası, B okulunda 1 kişi matematik, 1 kişi İngilizce norm fazlası, C Okulunda 2 kişi sınıf öğretmeni norm fazlası olarak yayınlansa kime ne zararı olacak? İlçe ilçe bu bilgiler paylaşılabilir. Eğitim emekçisi arkadaşlarımız önlerini görerek daha sağlıklı bir plan yaparlar.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ısrarla bu bilgileri paylaşmamaktadır. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda atamalardan da sorumlu olan Sayın Ragıp Çelik, mevzuatta yeri olmadığı gerekçesiyle çeşitli gerekçeler öne sürerek bu bilgileri paylaşamayacaklarını ifade etmiştir. Eğitim İş olarak bu keyfiliğin ve hukuksuzluğun peşini bırakmayacağız. Bu bilgiler mahrem bilgiler değildir. Eğitim emekçilerimizle bir an önce paylaşılmalı, mağduriyet oluşturulmamalıdır.”